antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Πεταλωτής: Ψηφίστε το Μεσοπρόθεσμο, διαφοροποιηθείτε μετά

O κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να δώσει έκταση στα σενάρια παραίτησης βουλευτών της συμπολίτευσης, προκειμένου να αποφύγουν να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, λέγοντας πως δεν υπάρχει για την κυβέρνηση τέτοιο θέμα. Ανέφερε ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι ένα γενικό πλαίσιο που θα πρέπει να ψηφιστεί από όλους και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι, όπου ο κάθε βουλευτής θα μπορεί να διαφοροποιηθεί όπου διαφωνεί.




"Έχουν την αγωνία τους και τις ενστάσεις τους. Θεμιτό είναι αυτό, αλλά μπροστά στο πατριωτικό καθήκον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ανταποκριθούν, όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα", σημείωσε.

Ο Γ. Πεταλωτής είπε πως θα ήταν "άκομψο" να αναφερθεί σε συμπεριφορές και αντιδράσεις συγκεκριμένων βουλευτών. «Είναι ιστορικό καθήκον όλων, να ανταποκριθεί ο καθένας στην ευθύνη του», ανέφερε, απορρίπτοντας παράλληλα την κριτική ότι η κυβέρνηση θέτει τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας προ εκβιαστικών διλημμάτων. Τα διλήμματα δεν είναι εκβιαστικά, αλλά υπευθυνότητας και ουσίας για να μην χρεοκοπήσει η χώρα, υποστήριξε.

Υπερασπίστηκε την απόφαση να κατατεθεί το Μεσοπρόθεσμο ως ένα άρθρο, λέγοντας ότι αυτή είναι η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία για προϋπολογισμούς και η κυβέρνηση δεν θα κάνει έκπτωση νομιμότητας.

Άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία, λέγοτας πως "δεν είναι άλλο πράγμα η ΝΔ, άλλο ο Σαμαράς κι άλλο η κυβέρνηση Καραμανλή και πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το ότι μπήκε η χώρα αθωράκιστη στη κρίση". Εκτίμησε ότι η πρόσφατη περιοδεία Σαμαρά στην Ευρώπη είχε χαρακτηριστικά "εθνικής αποτυχίας", καθώς δεν εστάλη ένα ενιαίο μήνυμα προς τους εταίρους της Ελλάδας, ενώ το σχέδιο της Ν.Δ. για την κρίση χαρακτηρίστηκε "μη ρεαλιστικό" και ανεφάρμοστο στη παρούσα φάση.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες τοποθετήσεις του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη, υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας, απάντησε πως "δεν μιλάμε για συγκυβέρνηση, ούτε για σύγχυση ρόλων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες