antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΤτΕ: Ξεκινούν έλεγχοι στις τράπεζες για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Στην πρόσληψη διεθνούς ελεγκτικής εταιρείας η οποία θα διενεργήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών με στόχο μεταξύ άλλων να εξεταστεί η πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων, προτίθεται να προχωρήσει η Τράπεζα της Ελλάδος, διαδικασία η οποία προβλέπεται από την Βασιλεία ΙΙ.





Στους στόχους της ΤτΕ είναι επίσης η διερεύνηση της επάρκειας των προβλέψεων που έχουν ενσωματώσει η τράπεζες στους ισολογισμούς τους. Όπως ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με Έλληνες τραπεζίτες, η διαδικασία του ελέγχου των χαρτοφυλακίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία της Ε.Ε. με την ΕΚΤ, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, ενώ αντίστοιχες έρευνες διενεργούνται σε Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Παρόντες στη συνάντηση με τον διοικητή της ΤτΕ, ήταν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Εθνικής, Απ. Ταμβακάκης, Alpha, Δημ. Μουντζούνης, Eurobank, Νικ. Νανόπουλος, Αγροτικής, Θ. Πανταλάκης, Ταχ. Ταμιευτηρίου, Κλ. Παπδόπουλος, Εμπορικής, Alain Strub και FBbank, Μιλτ. Δαμανάκης. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από τον Γ. Προβόπουλο για τις βασικές προβλέψεις του αναθεωρημένου μνημονίου που αφορούν στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό.

Ο διοικητής της ΤτΕ ζήτησε από τους Έλληνες τραπεζίτες, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών να διαμορφωθεί τουλάχιστον στο 10% μέχρι το τέλος του χρόνου. Σήμερα, κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 10,4% ενώ ανάλογες δεσμεύσεις έχουν αναλάβει και οι ισπανικές, πορτογαλικές και ιρλανδικές τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες