antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ο δήμος Θεσσαλονίκης «πιλότος» για το νέο τεχνολογικό λύκειο

«Πιλότο» σκοπεύει να καταστήσει το υπουργείο Παιδείας την πόλη της Θεσσαλονίκης, σε ό,τι αφορά την λειτουργία του νέου τεχνολογικού λυκείου, ζητώντας από το δήμο να συνδράμει στην ανάπτυξη της τεχνολογικής εκπαίδευσης, προτείνοντας ειδικότητες που σχετίζονται με τις τοπικές αναπτυξιακές δυνάμεις, τους επιχειρηματικούς φορείς και την τοπική αγορά εργασίας.





Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου και του δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο πλαίσιο παρουσίασης από την υπουργό της μεταρρύθμισης για το νέο τεχνολογικό λύκειο, στους διευθυντές επαγγελματικών λυκείων και σχολών της Θεσσαλονίκης. Η πρόταση του υπουργείου, αφορά τα 14 ΕΠΑΛ και τις 5 ΕΠΑΣ της περιοχής αρμοδιότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά την παρουσίαση του νέου τεχνολογικού λυκείου στους εκπαιδευτικούς, η υπουργός δήλωσε ότι κάθε δήμος θα πρέπει να κάνει τις δικές του προτάσεις για τις ειδικότητες που πρέπει να λειτουργούν στα τεχνολογικά λύκεια της περιοχής του, ανάλογα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα, οι ειδικότητες στα νέα τεχνολογικά λύκεια θα επανεξετάζονται προς ανανέωση, ανά πενταετία, ώστε να παρακολουθούν πάντα την εξέλιξη των τοπικών αναπτυξιακών σχεδίων.

Ο Γ. Μπουτάρης, δήλωσε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα αγκαλιάσει το σχέδιο του υπουργείου, καθώς θέλει να είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη των τεχνολογικών λυκείων, και χαρακτήρισε ψευδή την εντύπωση ότι οι επιχειρηματίες θέλουν να προσανατολίσουν την παιδεία στις δικές τους ανάγκες. «Εκείνο που λείπει στην επαγγελματική κατάρτιση είναι το ενδιάμεσο στάδιο, γιατί όλοι θέλουν να γίνουν γιατροί και δικηγόροι και να πάνε στο πανεπιστήμιο. Πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να αλλάξουμε τη νοοτροπία της κοινωνίας», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες