antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Όρους έθεσε για περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, ο υπ. Οκονομικών της Ολλανδίας

Όρους έθεσε για οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της επόμενης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ, με επιστολή του στο ολλανδικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times. Ο Ολλανδός υπουργός τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.


Τη σημαντική επιμήκυνση της λήξης των ελληνικών ομολόγων που έχουν ιδιώτες επενδυτές, την επιτάχυνση των κινήσεων της Ελλάδας όσον αφορά στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και την ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας, έθεσε ως όρους για περαιτέρω βοήθεια στη χώρα μας ο Ντε Γιάγκερ.

Ο Ολλανδός υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει «το ταχύτερο δυνατό» πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της. «Είναι κατά την άποψή μου σωστό να αναμένουμε ότι ο ιδιωτικός τομέας θα έχει μία ουσιαστική συμβολή, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι αυτός που έχει τεράστιο συμφέρον από τη διατήρηση της σταθερότητας στην Ευρωζώνη», τόνισε στην επιστολή του.

Ο Ντε Γιάγκερ τάχθηκε με έμφαση εναντίον κάθε προσπάθειας για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ή μίας καθοδηγημένης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Τόνισε ότι οι επιλογές αυτές θα είχαν συνέπειες αντίστοιχες με αυτές μιας άμεσης διακοπής της βοήθειας, προκαλώντας δυνητικά μία επιδρομή στο χρέος της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας και ζημιές δεκάδων δισ. ευρώ για τους Ολλανδούς φορολογούμενους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες