antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ανοιχτή επιστολή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προς τους καταναλωτές

Ανοιχτή επιστολή προς τους καταναλωτές, με την οποία ζητάει συμπαράσταση και συμμετοχή στον αγώνα «για τη σωτηρία της ΔΕΗ», έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΕΝΟΠ. Προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη, προκειμένου να εμποδίσουν την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της επιχείρησης.





Η προσφυγή θα κατατεθεί, όπως αναφέρεται στην επιστολή, μέσα στις επόμενες ημέρες. Θα αφορά στην περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων, η οποία, όπως σημειώνει η ΓΕΝΟΠ, είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ. «Όσο η ΔΕΗ είναι Δημόσια αυτή η ασφαλιστική περιουσία έχει σημαντικότατη ασφάλεια. Εάν η ΔΕΗ περάσει στα χέρια των ιδιωτών η ασφάλεια αυτή χάνεται, η περιουσία είναι στον αέρα. Αυτό δεν έχει δικαίωμα κανένας μας να το επιτρέψει», αναφέρεται στην επιστολή.

Απευθυνόμενη στους καταναλωτές, η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ότι η ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης θα έχει ως αποτέλεσμα και την αύξηση της τιμής του ρεύματος.

Όσον αφορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, οι συνδικαλιστές επαναλαμβάνουν ότι δεν θα γίνει μπλακ-άουτ, ωστόσο δεν αποκλείει να υπάρξουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος.

Απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ προειδοποιούν "όσους βιάζονται να πουλήσουν" να μην βιαστούν να βάλουν την υπογραφή τους "γιατί δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα περάσει απαρατήρητο από τον εισαγγελέα ότι θα συμφωνήσουν να δοθεί το 17 % της ΔΕΗ προς 400 εκατ. ευρώ την ώρα που μια μονάχα μονάδα της ΔΕΗ θα κοστίσει 1,32 δισ. ευρώ".

Προτείνουν να δανείσουν οι εργαζόμενοι στο κράτος τα 400 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται ότι θα εισπράξει από την πώληση του 17%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες