antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΕΣΗΕΜΘ: Διημερίδα για μια «Δημοσιογραφία Χωρίς Διακρίσεις»

Με αλλαγές στο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης η διημερίδα με τίτλο «Δημοσιογραφία Χωρίς Διακρίσεις», που οργανώνει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) , 14-15 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη.



Οι αλλαγές κρίθηκαν επιβεβλημένες για να διευκολυνθεί η προσέλευση των δημοσιογράφων στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες της 15ης Ιουνίου. Οι εργασίες θα αρχίσουν στις 2.30 μ.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 8.00 μ.μ. με τον περιορισμό του διαθέσιμου χρόνου για τους ομιλητές.

Η διημερίδα είναι ενταγμένη στην ευρωπαϊκή εκστρατεία για την καταπολέμηση των διακρίσεων με άξονα την ελευθερία της έκφρασης και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, την οποία συντονίζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων από το 2008 με γενικό τίτλο «Για να πούμε την αλήθεια». Στόχος της είναι να προωθηθούν η αξιοπιστία και η ποιότητα του δημοσιογραφικού έργου σε φλέγοντα ζητήματα, όπως η μετανάστευση, η διαπολιτισμική συνύπαρξη, η αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού απέναντι σε μειονότητες, εθνότητες και θρησκευτικές πεποιθήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Αντίστοιχη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της ίδιας εκστρατείας, στο Βίλνιους και θα ακολουθήσει το φθινόπωρο η Μπρατισλάβα.

Οι εργασίες θα μεταδίδονται απευθείας από το διαδίκτυο μέσω ustream [http://www.ustream.tv/channel/ESIEMTH] και θα προβλέπεται η δυνατότητα να υποβάλλονται απομακρυσμένα ερωτήσεις προς τους ομιλητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες