antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Παράταση για το Βατοπέδι έως το φθινόπωρο ζητά η Ν.Δ.

Την παράταση για τέσσερις μήνες των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής που ερευνά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ζήτησε η Νέα Δημοκρατία. Άφησε υπονοούμενα ότι δεν υπήρξε ζημία για το Δημόσιο από τις ανταλλαγές ακινήτων, καθώς και ότι δεν υπήρξε χρηματισμός πολιτικών προσώπων.



Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο πορίσματος της συμπολίτευσης, αλλά και των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, το οποίο θα αποδίδει ποινικές ευθύνες σε υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή, η Ν.Δ. ζητά τον έλεγχο όλων των λογαριασμών της Μονής και των εταιρειών που συνεργάστηκαν μαζί της. Επίσης, καλεί την πολιτεία να παραγγείλει πραγματογνωμοσύνη που θα καταδείξει την ύπαρξη ζημίας του Δημοσίου.

"Δεν νοείται οικονομικό σκάνδαλο χωρίς χρηματισμό των εμπλεκομένων και αποδεδειγμένη ζημία του φερομένου ως ζημιωθέντος", ανέφεραν οι βουλευτές της Ν.Δ.

Συνδέουν την πρότασή τους με τα δημοσιεύματα που φέρουν τον πρώην υπουργό, ΆΚη Τσοχατζόπουλο, να έχει αγοράσει ακίνητο στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο οποίο και διαμένει, από εταιρεία off shore που είχε δοσοληψίες με τη Μονή Βατοπεδίου.

Τέλος, η Ν.Δ. ζητά από την κυβέρνηση να υιοθετήσει την απόφαση του τέως υπουργού οικονομίας, Γ. Παπαθανασίου για διακανονισμό με τη Μονή για την επιστροφή των ακινήτων που ανταλλάχθησαν στην κυριότητα του Δημοσίου. Την απόφαση ακύρωσε ο νυν υπουργός οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζοντας ότι εάν υλοποιείτο, θα σήμαινε αποδοχή από το Δημόσιο ότι η λίμνη Βιστωνίδα ανήκει στη Μονή του Αγίου όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες