antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Γ. Παπακωνσταντίνου: Συνταγματική η τακτοποίηση των αυθαιρέτων

Συμβατές με το Σύνταγμα είναι οι διατάξεις του σχεδίου νόμου για την ρύθμιση των αυθαιρέτων, ανέφερε από τη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου.



Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι κεντρικό στοιχείο της ρύθμισης αποτελεί το περιβαλλοντικό ισοζύγιο και όχι ο εισπρακτικός χαρακτήρας.

Από τη μεριά της αντιπολίτευσης, ο εισηγητής της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι υπερψηφίζει επί της αρχής του το νομοθέτημα αλλά εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη συμβατότητα της ρύθμισης με την νομολογία του ΣτΕ .

Η Διαμάντω Μανωλάκου του ΚΚΕ, δήλωσε ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο τονίζοντας πως «συνδυάζει το πολλαπλό «χαράτσωμα» της λαϊκής οικογένειας και παράδοση της γης στο μεγάλο κεφάλαιο».

Αντίθετα, «ναι» επί της αρχής ψήφισε ο ΛΑΟΣ με τον Αλ. Χρυσανθακόπουλο να εκφράζει επιφυλάξεις ως προς την αποτελεσματικότητα των ρυθμίσεων για τα αυθαίρετα.

Η Ηρώ Διώτη από το ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι καταψηφίζει επί της αρχής το νομοθέτημα κάνοντας λόγο για εισπρακτικού χαρακτήρα ρύθμιση η οποία είναι προσπάθεια παράνομης νομιμοποίησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες