antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Επιθεώρηση Εργασίας: Άδικα τα περί προκλητικών υπερωριών

Άδικα και αβάσιμα θεωρεί ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Μιχάλης Χάλαρης, όσα καταλογίζονται τόσο στο προσωπικό του ΣΕΠΕ όσο και σε εκείνο της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εργασίας, μέσω δημοσιεύματος σε κυριακάτικη εφημερίδα.


Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι οι επιθεωρητές εργασίας επιλέγουν το χρόνο που διενεργούν ελέγχους ώστε να επωφελούνται από τις πρόσθετες αμοιβές που συνεπάγεται η παροχή υπερωριακής, νυχτερινής ή εργασίας κατά τις Κυριακές και αργίες.

Ο Μιχ. Χάλαρης απαντά πως σύμφωνα με τη νομοθεσία οι επιθεωρητές δύναται να βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία είκοσι τέσσερις (24) ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα σε κάθε τόπο και χρόνο πέραν του θεσμοθετημένου τυπικού ωραρίου. Παράλληλα, αναφέρει ότι το κονδύλι που προβλέπεται για τις υπερωρίες έχει μειωθεί κατά 28,5%, σε σχέση με το 2009 ενώ αντίθετα ο όγκος εργασίας έχει αυξηθεί.

Αναφορικά με τη μομφή περί υστέρησης στην εκτέλεση των καθηκόντων των επιθεωρητών, ο προϊστάμενός τους, τονίζει ότι "αποστομωτική απάντηση δίνουν οι ίδιοι οι αριθμοί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες