antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Παραίτηση Βαρβιτσιώτη από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας

Την παραίτησή του από την προεδρία του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, υπέβαλλε στον Αντώνη Σαμαρά ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης.



Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τον ευχαρίστησε για την επί σειρά ετών προσφορά του, "τόσο στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας, όσο και στην Παράταξη ευρύτερα".

Ο ίδιος ο Γ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι οι λόγοι της παραίτησής του περιγράφονται στην επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενοχλήθηκε από τον τρόπο με τον οποίο η Ρηγίλλης διαχειρίστηκε την αλλαγή φρουράς στο Ίδρυμα. Συγκεκριμένα, ενώ σχεδίαζε να παραιτηθεί για να διευκολύνει τον Αντώνη Σαμαρά μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος, άρχισαν να γίνονται διαρροές για τους πιθανούς αντικαταστάτες του, χωρίς να υπάρξει σχετική συζήτηση με τον ίδιο.

Τον τελευταίο καιρό φέρεται να ενοχλήθηκε επειδή κυκλοφόρησαν σενάρια ότι λίγο-πολύ εκβίασε την ηγεσία του κόμματος ότι θα υπέβαλε την παραίτησή του μόνο αν έδινε το χρίσμα της υποψηφιότητας για το δήμο Γλυφάδας στο γιο του, Μιλτιάδη. Σύμφωνα με πολιτικούς φίλους του, κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη.

Επικρατέστερος για να τον διαδεχθεί θεωρείται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες