antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

«Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου» για 28η χρονιά στο δήμο Θεσσαλονίκης

Με επίκεντρο την πόλη της Θεσσαλονίκης, για μια ακόμη χρονιά, την 28η κατά σειρά, ο δήμος Θεσσαλονίκης δίνει την ευκαιρία σε επισκέπτες και κατοίκους να γίνουν κοινωνοί σε μια θεατρική γιορτή, που θα διαρκέσει σχεδόν δύο μήνες. Πρόκειται για τις «Γιορτές Ανοιχτού Θέατρου» το πρόγραμμα των οποίων παρουσίασαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο αντιδημάρχος Πολιτισμού Βασίλης Γάκης.


«Φέτος, ο θεσμός των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου συμπληρώνει 28 ολόκληρα χρόνια. Κάθε χρόνο, τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, δίνουμε την ευκαιρία σε Θεσσαλονικείς και μη, φίλους του Θεάτρου, να απολαύσουν εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, με λαμπρούς πρωταγωνιστές και δημοφιλή θεατρικά έργα», είπε ο Β. Παπαγεωργόπουλος.

Οι «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου» ξεκινούν αύριο με το έργο «Θέλει τέχνη ο έρωτας», με τους Βασίλη Τσιβιλίκα και Νέλη Γκίνη και θα διαρκέσουν ως και τις 7 Σεπτεμβρίου.

Δεκαέξι θεατρικά σχήματα θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, στο Θέατρο Δάσους, στο Θέατρο Γης και στην Μονή Λαζαριστών.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τις παραστάσεις ανοίγει (1 και 2 Ιουλίου) το θεατρικό σχήμα «Πολιτιστική Έκφραση» με το έργο του Βιτόριο Καρνούτσι «Θέλει τέχνη ο έρωτας» με τους Βασίλη Τσιβιλίκα, Νέλη Γκίνη, Πέτρο Ξεκούκη, Γιώργο Ματαράγκα, Αθηνά Μαυρομάτη και άλλους εκλεκτούς ηθοποιούς.

Στις 5-6-7 και 8 Ιουλίου, παρουσιάζεται το γνωστό θεατρικό έργο του Αλέκου Σακελάριου «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» με τους Γιάννη Τσιμιτσέλη, Βασιλική Ανδρίτσου, Σοφία Βογιατζάκη και άλλους ηθοποιούς.

Στις 5 και 6 Ιουλίου, στη Μονή Λαζαριστών, θα παρουσιαστεί το έργο «No Shakespeare please» με τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Μπέσσυ Μάλφα, Κατερίνα Παπουτσάκη και άλλους ηθοποιούς.

Στις 12 και 13 Ιουλίου, στο Θέατρο Γης, θα παρουσιαστεί το έργο του Σοφοκλή «Οιδίπους τύραννος» με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Καρυοφιλλιά Καραμπέτη, Νίκο Αρβανίτη και άλλους ηθοποιούς.

Από τις 14 έως και τις 17 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Λοκαντιέρα» με τους Ρένια Λουιζίδου, Κώστα Κόκλα και άλλους ηθοποιούς.

Από τις 19 έως και τις 21 Ιουλίου, το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, θα παρουσιάσει το γνωστό έργο του Μολιέρου «Ο Αρχοντοχωριάτης» με τους Δημήτρη Πιατά, Τάσο Παλαντζίδη, Τάκη Παπαματθαίου και άλλους ηθοποιούς.

Στις 22 και 23 Ιουλίου, το δικό μας Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, θα παρουσιάσει το έργο «Η ώρα της κρίσεως» με τους Άννα Γιαγκώζη, Θανάση Λίσλη και άλλους ηθοποιούς.

Στις 26 και 27 Ιουλίου, στο Θέατρο Δάσους, θα παρουσιαστεί το γνωστό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι» με τους Θοδωρή Αθερίδη, Σμαράγδα Καρύδη και 12μελή θίασο.

Στις 28 και 29 Ιουλίου, το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, θα παρουσιάσει το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Ο έμπορος της Βενετίας» με τους Χρήστο Καλαβρούζο, Γιώργο Μωρογιάννη και άλλους ηθοποιούς.

Στις 17 και 18 Αυγούστου, θα παρουσιαστεί το έργο «Οι αγαπητικοί της Βοσκοπούλας» από το Θεσσαλικό Θέατρο – ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, με κείμενα του Λάκη Λαζόπουλου, Μιχάλη Ρέππα, Θανάση Παπαθανασίου, Μάριου Ποντίκα, Κώστα Τσιάνου και άλλων.

Στις 19 και 20 Αυγούστου, το Μοντέρνο Θέατρο του Γιώργου Μεσσάλα, Σωματείο «Οι φίλοι του Μοντέρνου Θεάτρου», θα παρουσιάσει το έργο του Μολιέρου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» με τους Γιώργο Μεσσάλα, Όλγα Πολίτου, και άλλους ηθοποιούς.

Στις 23-24 και 25 Αυγούστου, η Αττική Αυλαία σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας θα παρουσιάσουν το έργο του Λάσκαρη «Μαλλιά Κουβάρια» με τους Γιώργο Παρτσαλάκη, Ελένη Καστάνη και άλλους ηθοποιούς.

Στις 26 και 27 Αυγούστου, ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου «ΑΙΧΜΗ», θα παρουσιάσει το έργο του Σοφοκλή «Αντιγόνη» με τους Φωτεινή Φιλοσόφου, Κώστα Καστανά, Ζαχαρία Ρόχα και άλλους ηθοποιούς.

Στις 30 και 31 Αυγούστου, το Θέατρο «Έξω από τα τείχη», θα παρουσιάσει την παράσταση με τον τίτλο «ΜΟΥΓΚΑΦΟΝ – ΟΙ» με τους Καίτη Σαμαρά, Μπάμπη Τίγκα, Βάλια Μωραϊτοπούλου και άλλους ηθοποιούς.

Την 1 Σεπτεμβρίου και στις 2 Σεπτεμβρίου, από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία Θεάματος «ΒΗΜΑΤΑ», θα παρουσιαστεί το έργο «Ο τρελός της Αθήνας» με τους Αντώνη Ξένο, Αγγελική Ξένου και άλλους ηθοποιούς.

Στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θέρμης και η Ομάδα Θεάτρου «ΟΡΑΜΑ» θα παρουσιάσουν το έργο «Ο μπαμπάς ο πόλεμος» με τους Νίκο Αβραμίδη, Μίλτο Αλευρά, Γιάννη Χρυσόπουλο και άλλους ηθοποιούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες