antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Δίνει τα 6,5 εκατ. ευρώ και «μπαίνει» στο νέο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Θέμα ημερών είναι η εξόφληση της κατασκευάστριας κοινοπραξίας με 6,5 εκατομμύρια ευρώ, από τα ταμεία του δήμου , για να γίνει η παράδοση του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.


Όπως είπε, γύρω στις 15 Ιουλίου αναμένεται να αρχίσει το έργο της «μετακόμισης» των υπηρεσιών στο νέο δημαρχείο και μέχρι τις 15 Αυγούστου υπολογίζει ότι θα εγκατασταθεί και ο ίδιος - τελευταίος - στο γραφείο του.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για την έντονη κινητικότητα γύρω από το θέμα της ονομασίας της FYROM και τις προσπάθειες να κρατηθεί μυστική.

Χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο ακόμα και να συζητηθεί η ονομασία «Μακεδονία του Βαρδάρη», για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί θα μείνει σκέτη «Μακεδονία» και δεύτερον, γιατί ο γεωγραφικός προσδιορισμός της γειτονικής χώρας φτάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη, αφού Βαρδάρης είναι ο Αξιός ποταμός.

«Ας μην τολμήσει η κυβέρνηση να συζητήσει την ονομασία "Μακεδονία του Βαρδάρη"», δήλωσε ο δήμαρχος.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος διαμαρτυρήθηκε για την εικόνα που εμφανίζει ο Θερμαϊκός Κόλπος, με τις βρωμιές να επιπλέουν, και για το γεγονός ότι η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη εξήγγειλε ένα νέο πρόγραμμα έργων για την Αθήνα, με την επωνυμία «Αττική 2014», ενώ στη Θεσσαλονίκη καθυστερούν μια σειρά έργα (Μετρό, Λιμάνι, Αεροδρόμιο, Ζώνη Καινοτομίας, εξωτερική περιφερειακή οδός, μητροπολιτικό πάρκο στη ΔΕΘ, νέο εκθεσιακό κέντρο κ.α.).

Ο δήμαρχος ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τα έργα της Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα ότι στον δήμο Θεσσαλονίκης δεν εφαρμόζεται το διπλογραφικό λογιστικό σύστημα τα χαρακτήρισε ψευδή και συκοφαντικά. Παρουσίασε πιστοποιητικό ελέγχου ορκωτών ελεγκτών λογιστών, σύμφωνα με το οποίο το διπλογραφικό σύστημα εφαρμόζεται από την 1/1/2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες