antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Βενιζέλος: Μια χαρά οι συμβάσεις για τα υποβρύχια

Στην εφαρμογή και όχι στα κείμενα των συμβάσεων για τα γερμανικά υποβρύχια εντοπίζεται το πρόβλημα σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που κατέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Άμυνας.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να δήλωσε ότι "Το πρόβλημα δεν ήταν τα κείμενα των συμβάσεων για τα γερμανικά υποβρύχια αλλά η διαχείριση τους στις πληρωμές και πώς εξελίχθηκαν αυτές". Απέφυγε να αποδώσει ευθύνες, λέγοντας ότι δεν είναι δικαστής. Ωστόσο, φέρεται να ανέφερε ότι μπορούσε να γίνει καταγγελία της σύμβασης ή άρνηση παραλαβής των υποβρυχίων.

Επίσης υποστήριξε ότι μετά το 2006 υπήρξε αδράνεια και αμηχανία, η οποία επιβάρυνε την διαπραγματευτική μας θέση ως προς την γενική συμφωνία. "Καταβλήθηκαν χρήματα χωρίς αντίκρισμα. Οι καταβολές έπρεπε να λειτουργήσουν δεσμευτικά για την γερμανική εταιρεία", φέρεται να είπε.

Αυτό φέρεται να δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής, η οποία με την κατάθεση και του πρώην υπουργού Άμυνας της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη ολοκλήρωσε σήμερα την έρευνα της για την εξέλιξη των συμβάσεων από το 2002- 2009 για τα γερμανικά υποβρύχια και την επόμενη εβδομάδα θα παραδώσει το πόρισμα της στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου.

Στην Επιτροπή κατέθεσε και ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος υποστήριξε είχε καθιερώσει την ανά δίμηνο ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, διακομματική αντιπροσωπεία της οποίας -όπως είπε- έχει επισκεφθεί το Κίελο για το θέμα των γερμανικών υποβρυχίων.

Με τις δύο καταθέσεις ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιτροπής, η οποία αναμένεται αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά της στον πρόεδρο της Βουλής, την επόμενη εβδομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες