antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Γερμανοί και Δανοί οι “τεμπέληδες” της Ευρώπης

Έρευνα του Eurofound αποκαλύπτει ότι παρά τα κλισέ για τους τεμπέληδες της νότιας Ευρώπης, οι Γερμανοί και οι Δανοί έχουν τις περισσότερες γιορτές, αργίες και διακοπές από όλους του Ευρωπαίους.



Επίσημη έρευνα ευρωπαϊκού ιδρύματος δείχνει ότι οι τεμπέληδες της εύφορης ευρωπαϊκής κοιλάδας δεν μένουν στο νότο αλλά στον βορά. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών της Ζωής και της Εργασίας (Eurofound), οι Γερμανοί εργαζόμενοι παίρνουν άδεια μετ’ αποδοχών τουλάχιστον 30 ημέρες το χρόνο κατά μέσον όρο. Ημέρες που μόνο οι Δανοί μπορούν να απολαμβάνουν σε όλη την ΕΕ.

Η έρευνα του Eurofound έδειξε ακόμα ότι συνυπολογιζομένων των εορτών και των αργιών ότι ο μέσος εργαζόμενος στη Γερμανία απολαμβάνει 40 ημέρες διακοπών το χρόνο, μαζί με εκείνους στην Δανία τις περισσότερες στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή η ίδια έρευνα δείχνει ότι τα βρωμερά “γουρουνάκια”, όπως οι Πορτογάλοι και οι Έλληνες συγκριτικά έχουν κατά μέσον όρο έχουν 33 ημέρες διακοπές το χρόνο, συνυπολογιζομένων και των αργιών και των επίσημων εορτών.

Πιο ριγμένοι από όλους μάλιστα είναι οι Ρουμάνοι που έχουν τις λιγότερες διακοπές στην ΕΕ των 27, με τις άδειες μετ’ αποδοχών και τις αργίες να φθάνουν συνολικά τις 27 ημέρες, σύμφωνα με την έρευνα.

Συνεπώς η έρευνα διαψεύδει τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ η οποία είχε προκαλέσει σάλο στη νότια Ευρώπη τον Μάιο όταν είχε υποστηρίξει ότι οι πολίτες στις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους κάνουν υπερβολικά παρατεταμένες διακοπές και βγαίνουν στη σύνταξη πολύ νωρίς.

«Δεν μπορούμε να έχουμε ένα νόμισμα (το ευρώ) με το ένα άτομο να παίρνει παρατεταμένες διακοπές και το άλλο πολύ λίγες», είχε δηλώσει σε μια εκδήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στη Γερμανία. «Μακροπρόθεσμα αυτό δεν είναι βιώσιμο».

Πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης από χώρες της Μεσογείου επέκριναν σφοδρά την Μέρκελ διότι χρησιμοποίησε το χάσμα βορρά-νότου στην Ευρώπη για να μετριάσει την αγανάκτηση των γερμανών ψηφοφόρων για την παροχή δανείων με σκοπό την «διάσωση» χωρών όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες