antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός-δημιουργός του γκρουπ «Ομάδα Δέλτα» στο Facebook

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε 23χρονος αστυνομικός που είχε δημιουργήσει και διαχειριζόταν το γκρουπ «Ομάδα ΔΕΛΤΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» στο Facebook.



Στο γκρουπ του, ο 23χρονος είχε αναρτήσει εμβλήματα της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και φωτογραφικό υλικό αστυνομικού χαρακτήρα. Μέσω της ομάδας προέτρεπε σε διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Ύστερα από καταγγελία, η αστυνομία εντόπισε την ιστοσελίδα και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας, με εισαγγελική παραγγελία, ενημερώθηκε η διαχειρίστρια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και καταργήθηκε ο ιστότοπος.

Στη συνέχεια η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε τα στοιχεία της ταυτότητας του διαχειριστή της ιστοσελίδας και κλιμάκιό της παρουσία εισαγγελέα πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του 23χρονου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, στον οποίο ήταν αποθηκευμένες οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα στο Facebook.

Ο 23χρονος δεν συνελήφθη, καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες