antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η εποπτεία της τρόικας στην Ελλάδα για την εφαρμογή του μνημονίου και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ, η υπεξαίρεση χρημάτων από την Proton bank, η συνέχιση των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί, τα νέα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας και η ενεργοποίηση της διάταξης ποινικής δίωξης στους οφειλέτες του Δημοσίου, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.




«Ε»: Σκοτεινές διαδρομές εκατομμυρίων με λειψό έλεγχο
ΑΠΟ τις 2 Μαρτίου του 2010 είχαν φθάσει στην Τράπεζα της Ελλάδος στοιχεία για τις ακριβείς πηγές προέλευσης των χρηματικών μέσων, με τα οποία ο κ. Λ. Λαυρεντιάδης απέκτησε τον έλεγχο της Proton Bank, έλεγχος που εγκρίθηκε από την εποπτεύουσα τράπεζα. Λίγους μήνες μετά, όμως, η Κεντρική Τράπεζα βρέθηκε πάλι μπροστά σε ένα δρομολόγιο εκατομμυρίων ευρώ που κινούνταν από εταιρεία σε εταιρεία Λαυρεντιάδη, και κάποια -51 εκατ. σύμφωνα με την Αρχή καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος- υπεξαιρέθηκαν και κρύφτηκαν. Τώρα η Αρχή συνεχίζει τον έλεγχο σε συναλλαγές του κ. Λαυρεντιάδη μέσω των εταιρειών του και με άλλες τράπεζες.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Λευκή απεργία από τους δημοσίους υπαλλήλους
Διαμαρτυρόμενοι για τις νέες περικοπές στα επιδόματα... θα προσέρχονται στα γραφεία τους, αλλά δεν θα εργάζονται!... Εκτός των άλλων θα τιναχθεί στον αέρα και η είσπραξη φορολογικών εσόδων!

ΑΥΡΙΑΝΗ: Κίτρινη Τζιχάντ παραλύει την κυβέρνηση και προκαλεί έμφραγμα στον Τουρισμό
Η κίτρινη τζιχάντ μπλοκάρει τον τουρισμό και παραλύει την κυβέρνηση. Σε όλη τη χώρα οι αυτοκινητιστές των ταξί όχι μόνο εμφανίζονται ανυποχώρητοι, αντιθέτως σκληραίνουν τη στάσης τους και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, δηλώνοντας ότι αυτές θα συνεχιστούν χωρίς αποκλεισμούς αεροδρομίων και λιμανιών.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Γερμανός διοικητής πάνω και από τον Γιώργο!
Ο νέος διοικητής της Ελλάδας έρχεται στην Αθήνα και από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει καθήκοντα. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συμφώνησε στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Κορυφής να παραδώσει άνευ όρων τη χώρα στον εκλεκτό των Βρυξελλών.

ΕΘΝΟΣ: Ιερά εξέταση για διευθυντές του Δημοσίου
Με νέο αυστηρό σύστημα θα γίνεται από του χρόνου η επιλογή των προϊσταμένων στις υπηρεσίες του Δημοσίου. Τις λεπτομέρειες της διαδικασίας παρουσιάζει το ΕΘΝΟΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γέροντας Ιωσήφ: Η Ελλάδα θα φτωχύνει. Ο κόσμος θα πεινάσει και τότε θα γίνει η πρόκληση της Τουρκίας
Ο Θεόπνευστος Βατοπεδινός μιλώντας σε μοναχές έκανε φοβερές και συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα μελλούμενα, που επιβεβαιώνονται τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από τις δραματικές εξελίξεις στη γείτονα χώρα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εκλιπαρούν για συναίνεση και ξορκίζουν τις εκλογές
Χείρα βοηθείας στη ΝΔ ψάχνει η κυβέρνηση για να προλάβει την κοινωνική έκρηξη του Σεπτεμβρίου. Όλοι μαζί λέει η Άννα Διαμαντοπούλου και υποστηρίζει πως το "ασ'το για αργότερα", δεν μπορεί να ισχύσει ούτε για μία μέρα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέο κλάδεμα στις συντάξεις με αύξηση ΛΑΦΚΑ και έξτρα εισφορές
Από 3% έως 23% οι μειώσεις στις αποδοχές των συνταξιούχων. Κόβουν και το εφάπαξ από 10% έως 15%. Νέο χτύπημα στους μισθωτούς. 1% υπέρ ανέργων στον ιδιωτικό τομέα, 2% στο δημόσιο και 3% (στο Δημόσιο υπέρ... εφάπαξ).

ΕΣΤΙΑ: Η κυβέρνησις αυτοσχεδιάζει
Η κυβέρνησις Παπανδρέου από την πρώτη ημέρα που ανήλθε στην εξουσία αυτοσχεδιάζει. Στερείται παντελώς μιας συγκεκριμένης πολιτικής με αρχή, μέση και τέλος. Διαρκώς σύρεται από τα γεγονότα και προσπαθεί να διορθώση τα αποτελέσματα των λαθών που η ίδια διαπράττει.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας
Σε δραστική μείωση του αριθμού των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας προχωρά η κυβέρνηση, με την εισαγωγή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την καταβολή του. Αυστηρότερες προϋποθέσεις και για τα εποχικά επιδόματα του ΟΑΕΔ και την επιδότηση ενοικίου.

ΤΑ ΝΕΑ: Η ώρα του εισαγγελέα. Ταξί: συνεχίζονται οι ακραίες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών
Ετοιμη για σκλήρυνση της στάσης της απέναντι στους ιδιοκτήτες ταξί εμφανίζεται πλέον η κυβέρνηση, σε περίπτωση που θελήσουν να συνεχίσουν τις ακραίες κινητοποιήσεις τους που προκαλούν μεγάλη ταλαιπωρία σε χιλιάδες τουρίστες.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μαζική στροφή στο φυσικό αέριο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σχέδιο μείωση φόρων σε εισοδήματα, κέρδη, ΦΠΑ
Με την πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής ξεκινά σήμερα ο διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Οι τελικές ρυθμίσεις θα περιληφθούν σε φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή το Σεπτέμβριο.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Αυτόφωρο από σήμερα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, με χρέη άνω των 150.000 ευρώ, μπαίνουν πρώτοι στο "στόχαστρο" του ελεγκτικού μηχανισμού, καθώς ενεργοποιείται από σήμερα η διάταξη που προβλέπει την άσκηση ποινικών διώξεων (αυτόφωρο) εναντίον οφειλετών του Δημοσίου με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες