antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, οι αλλαγές στη φορολογική δήλωση για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα νέα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εχουν τα λεφτά έχασαν τις θέσεις!"

"Επί ξυρού ακμής βρίσκονται οι ελπίδες 50.000 μακροχρόνια ανέργων για ολιγόμηνη -έστω- απασχόληση σε τοπικό επίπεδο, που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση. Στράφι πάνε και τα 280 εκατ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους που θα απορροφούσαν. Το πρόγραμμα τώρα σκοντάφτει στον κανόνα της τρόικας για μία πρόσληψη για κάθε 5 -ή και 7- αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και στο φόβο κυβερνητικών στελεχών για ενδεχόμενες μονιμοποιήσεις στο μέλλον. Ετσι, προς το παρόν αναζητείται -ματαίως- ενδιάμεσος φορέας που δεν θα είχε νομική ευθύνη έναντι απαιτήσεων για μόνιμες προσλήψεις. Στη χθεσινή σύσκεψη των κοινωνικών εταίρων, στο υπουργείο Εργασίας, αίσθηση προκάλεσε η προειδοποίηση του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, πως αν οι επιχειρήσεις που κηρύσσουν στάση πληρωμών αυξηθούν από 33%, σήμερα, σε 45%, το Ασφαλιστικό θα καταρρεύσει, εξ αιτίας της μείωσης των καταβολών στα Ταμεία. Το υπ. Εργασίας καλεί τους εργοδότες να εξοφλήσουν τις εισφορές τους".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κομματική επιτροπή «μαγειρεύει» τις τοποθετήσεις προϊσταμένων στο Δημόσιο"

"Στην κομματική χύτρα της Ιπποκράτους μαγειρεύουν, εδώ και περίπου ένα χρόνο, τις τοποθετήσεις των νέων προϊσταμένων του Δημοσίου, διαδικασία που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον περασμένο Μάιο!".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Το μπάχαλο στην κυβέρνηση επιταχύνει την χρεωκοπία"

"Είναι χαρακτηριστικό ότι το μπάχαλο που επικρατεί εδώ και καιρό στις τάξεις της κυβέρνησης από την παράλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και η υστέρηση που εμφανίζεται στα έσοδα ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2011, σε συνδυασμό με τον ερχομό της τρόικα στις αρχές Απριλίου, υποχρεώνουν το μέγαρο Μαξίμου να επικεντρώσει την προσοχή σε πολιτικές λήψης νέων μέτρων".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Απειλή για τις συντάξεις"

"Τα δύο μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, το Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), κινδυνεύουν με κατάρρευση, η οποία θα θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την καταβολή των συντάξεων!".

ΕΘΝΟΣ: "25 αλλαγές στους φόρους για επαγγελματίες"

"Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών αναλύονται διεξοδικά οι νέες φορολογικές δηλώσεις των επαγγελματιών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Δόξα τη... Σιων! Ακήκομεν πλέον εις το Ισραήλ"

"Ιδού άλλο ένα επίτευγμα του... χαρισματικού μας πρωθυπουργού Γιώργου Π., εκτός της καταβαράθρωσης της οικονομικής, κοινωνικής, εκπαιδευτικής μας ζωής. Κατόρθωσε να μας καταστήσει προτεκτοράτο του Ισραήλ στην περιοχή".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Λοβέρδος: Μπορεί να μην φτάσουμε στις κάλπες αν έχουμε πρόωρες εκλογές"

"Ενώ απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό επισημαίνει ότι: «Αν κάνουμε εκλογές, θα γίνει μύλος». Αφήνει να εννοηθεί ότι δεν λένε την αλήθεια στους πολίτες οι υπουργοί. Εκτός όμως από τις «βόμβες» αυτές, ο υπουργός Υγείας υπογραμμίζει ότι: Είναι κατά διευρυμένης πλειοψηφίας (200 βουλευτές) για την επικαιροποίηση του μνημονίου. «Εάν το κάνουμε κάθε εβδομάδα, θα έχουμε εκλογές»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στήνουν παγίδες σε 1 εκατ. επαγγελματίες"

"Πανάκριβη η αυτοπεραίωση, ηλεκτρονικό φακέλωμα για όλες τις δαπάνες, τα κινητά τηλέφωνα και τα Ι.Χ. των εταιριών. Στο στόχαστρο έμποροι, βιοτέχνες, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, αυτοκινητιστές".

ΕΣΤΙΑ: "Μεταξεταστέοι οι κυβερνώντες"

"Η Κυβέρνησις Παπανδρέου, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει για να ανασυντάξη την ελληνική οικονομία, αποδεικνύεται τελείως ακατάλληλη για το έργο αυτό. Για έναν πολύ απλό λόγο: Τα μέλη της δεν έχουν ιδέα του πως λειτουργεί η αγορά και πως επηρεάζεται από την επικρατούσα ψυχολογία".

Η ΑΥΓΗ: "Αλλάζουν τα φώτα στη ΔΕΗ"

"Παρά τις συνδικαλιστικές και πολιτικές αντιδράσεις, αλλά και τις ενστάσεις Μπιρμπίλη, η κυβέρνηση προχωρεί στην εκποίηση της ΔΕΗ αρχίζοντας από το μάνατζμεντ. Παίρνουν σειρά άλλες στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις, ακόμη και η ΕΥΔΑΠ με το κρατικό μονοπώλιο του νερού".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ο θάνατος του εμποράκου"

"Η κυβέρνηση εν όψει της μεγάλης απόκλισης στα έσοδα προχωρεί σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί) για χρέη τόσο προς τις εφορίες όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επικίνδυνες κυβερνητικές αρρυθμίες"

"Εικόνα κινούμενης άμμου εμφανίζει ο στενός πυρήνας του κυβερνητικού επιτελείου σε μία από τις πλέον κρίσιμες περιόδους της πρωθυπουργικής θητείας του κ. Γ. Παπανδρέου, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη νέα έλευση, την προσεχή Δευτέρα, της τρόικας στην οποία θα πρέπει να παρουσιαστούν νέα συγκεκριμένα μέτρα".

Η ΝΙΚΗ: "Σπριντ 7 ημερών για μέτρα 22 δισ."

"Πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης συνολικού ύψους 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2013 εξέτασε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με τα... αγκάθια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Τ.Τ. και ΟΠΑΠ να μένουν... πίσω. «Πειρασμοί» η αύξηση του ΦΠΑ από το χαμηλό συντελεστή στους υψηλότερους, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και τα τέλη κυκλοφορίας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ερχεται νέο πακέτο μέτρων"

"Μιλώντας στο ρ/σ Flash ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οποιος παρακολουθεί τους μακροοικονομικούς δείκτες θα δει ότι με την αύξηση των εξαγωγών επί 4 μήνες γύρω στο 30-40%, θα δει ότι με την αύξηση των νέων παραγγελιών από το εξωτερικό, με μία ελαφρά ανάκαμψη της εμπιστοσύνης, πως η ύφεση ρηχαίνει κι αρχίζει να φαίνεται φως - είναι αχνό ακόμα...»".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σταθερή δουλειά για όλους η πάγια και διαρκής ανάγκη για το λαό"

"Στο πλευρό των συμβασιούχων στο δήμο της Αθήνας, που συνεχίζουν για δεύτερη βδομάδα τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, βρέθηκε χτες το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και μίλησε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η «Φουκουσίμα» των Βαλκανίων"

"Σήμα κινδύνου για την έλλειψη ετοιμότητας των ρουμανικών υπηρεσιών να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο πυρηνικό ατύχημα εκπέμπει η αμερικανική πρεσβεία στο Βουκουρέστι".

City Press: "Ακυβέρνητη πολιτεία"

"Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες της Κερατέας απέκλεισαν με μπάζα τη λεωφόρο Λαυρίου. «Αστεγος» ο δήμαρχος Αθηναίων λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης από συμβασιούχους. Κομματικός καβγάς χωρίς ουσία για τις μίζες των υποβρυχίων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αυξάνουν τον ΦΠΑ σε τρόφιμα και ΔΕΚΟ"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Συμβιβασμό θέλει το Βατοπέδι"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ισχυρή πίεση για αύξηση στο κόστος του δανεισμού"

"Αύξηση πάνω από 20% καταγράφει από την αρχή του έτους το κόστος δανεισμού χιλιάδων επιχειρήσεων και νοικοκυριών ως αποτέλεσμα την αύξηση του Euribor 3μήνου, που αποτελεί το επιτόκιο αναφοράς του 95% σχεδόν των χορηγήσεων δανείων".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Διχάζουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Στο τραπέζι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ αλλά και ΔΕΗ"

"Σε δραματικούς τόνους ο υπουργός Οικονομικών εισηγήθηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της τρέχουσας διετίας".

ΚΕΡΔΟΣ: "Υπουργός προς τραπεζίτες: «Τι κάνατε τις εγγυήσεις;»"

"«Λογοδοσία» για τη διαχείριση της ρευστότητας που έχουν αντλήσει, αξιοποιώντας τις εγγυήσεις που γενναιόδωρα έχει προσφέρει το ελληνικό Δημόσιο, ζητεί από τις τράπεζες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θέτοντας παράλληλα αυστηρότερες προϋποθέσεις για την παροχή του νέου πακέτου των εγγυήσεων, ύψους 30 δισ. ευρώ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Υστατη προσπάθεια για εκκίνηση της ανάπτυξης".

"Ύστατη προσπάθεια να εκκινήσει την «παγωμένη» -λόγω μέτρων- αναπτυξιακή διαδικασία στη χώρα μας καταβάλλει η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η χθεσινή πολύωρη σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργών με τον πρωθυπουργό".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες