antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές του χρόνου»

Δεν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις της Standard & Poors ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος επισήμανε , ότι με βάση το πρόγραμμα η Ελλάδα θα βγει στις αγορές του χρόνου, ενώ χαρακτήρισε ανάσα για τη χώρα, την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. και τη μείωση του επιτοκίου. Ο υπουργός μίλησε για το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Ελλάδα σε επαναγορά χρέους, από τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων.


Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2010, η χώρα βρέθηκε στο βαθύτερο σημείο της ύφεσης, τρίμηνο με τρίμηνο η κατάσταση βελτιώνεται και η ύφεση ρηχαίνει.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στις εξαγωγές, οι οποίες, όπως είπε, το τελευταίο τετράμηνο παρουσιάζουν σημαντική αύξηση. Παράλληλα, τόνισε ότι τόσο η μεταποίηση, όσο και το λιανεμπόριο, έχουν αρχίσει να κινούνται θετικά. «Είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι βγήκαμε από την ύφεση, αλλά δειλά - δειλά, έχει αρχίσει η ανάκαμψη, ώστε στο τέλος του χρόνου να βγούμε με θετικό πρόσημο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την εκτίμηση ότι με βάση το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα βγει στις αγορές του χρόνου, ενώ παραδέχθηκε ότι και αστοχίες και καθυστερήσεις παρατηρούνται, ωστόσο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αν είχαμε μία τέλεια δημόσια διοίκηση, δεν θα είμαστε σε αυτή την κατάσταση».

Τέλος, σχολιάζοντας την κατάσταση στις ΔΕΚΟ, ο υπουργός επισήμανε ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μείωση των ελλειμμάτων κατά 25%, ενώ αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, είπε πως πρόκειται για σοβαρές αποφάσεις οι οποίες χρειάζονται διαβούλευση. "Εάν έχουμε σημαντικά ποσά από αποκρατικοποιήσεις μπορεί να κάνουμε κάποια επαναγορά χρέους", δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου προσθέτοντας ότι το συνολικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στα μέσα Απριλίου, μαζί με τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες