antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Δ. Κουσελάς: Δεν θα γίνουν άλλες αυξήσεις ΦΠΑ

Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών από ένα σημείο και πέρα, όχι μόνο δεν αποδίδει καρπούς αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη φοροδιαφυγή και ύφεση στην οικονομία, υποστήριξε σε συνέντευξή του, ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, ο οποίος επανέλαβε πως δεν υπάρχουν παραπέρα αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών.



Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μεγάλος στόχος είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η πάταξη της φοροδιαφυγής η οποία όπως έχει προϋπολογιστεί, θα αποφέρει 1,6 δισ. ευρώ φέτος.

Σχετικά με τις αποδείξεις ο υφυπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι όσοι φορολογούμενοι υποβάλλουν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά, θα πρέπει τις κρατήσουν σπίτι διότι μπορεί να τους γίνει έλεγχος. Όσοι υποβάλλουν τη δήλωσή τους στην εφορία, θα πρέπει να βάλουν όλες τις αποδείξεις σε έναν κλειστό φάκελο στον οποίο να αναγράφεται το ονοματεπώνυμό τους, ο ΑΦΜ τους, το σύνολο των αποδείξεων και το σύνολο του ποσού.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Κουσελάς, σε περίπτωση επιστροφών άνω των 1.500 ευρώ, θα διεξάγεται έλεγχος σε όλες τις περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες