antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Απεργούν οι ναυτεργάτες την Πρωτομαγιά

Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με πλοία και τρένα την Πρωτομαγιά καθώς οι ναυτεργάτες και οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία.


Οι ναυτεργάτες διεκδικούν την κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας, που όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, προωθεί τη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας καθώς και "κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους ναυτεργάτες".

Οι διοικήσεις των Πανελλήνιων Ενώσεων Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πληρωμάτων ρυμουλκών-ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ΝΑΤ αποφάσισαν να συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, από τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Επίσης οι ναυτεργάτες αναμένεται να έχουν απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά στις 5:30 το πρωί.

Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν και στα κρουαζιερόπλοια από την 24ωρη απεργία των πληρωμάτων των ρυμουλκών ναυαγοσωστικών από τις 6 το πρωί της Πρωτομαγιάς μέχρι στις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Σημειώνεται πως όσα κρουαζιερόπλοια δεν φέρουν ελληνική σημαία θα δένουν υποχρεωτικά στο λιμάνι του Πειραιά με τη βοήθεια ρυμουλκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες