antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Γιούνκερ: «Δεν αποτελεί επιλογή η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους»

Η αναδιάρθρωση του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας «δεν αποτελεί επιλογή», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που επισκέπτεται επίσημα το Παρίσι.


"Μετέφερα την άποψή μου, που έγκειται στο ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν αποτελεί επιλογή καθώς θα επιφέρει σειρά αδιευκρίνιστων προς το παρόν προβλημάτων, εάν ποτέ καταστεί δυνατόν αυτά να διευκρινιστούν. Επομένως δεν πρόκειται καν για υπόθεση εργασίας", δήλωσε ο Γιούνκερ.

Tα σχόλια του προέδρου του Eurogroup πραγματοποιήθηκαν ύστερα από συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, κατά τις οποίες το θέμα του ελληνικού χρέους αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης, δεδομένου ότι αντηλλάγησαν απόψεις "για τα κράτη της Ευρώπης με οικονομική δυσχέρεια, άρα και γιά την Ελλάδα", όπως διευκρίνισε ο ίδιος.

Νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι “μέσα σε αυτή την κακοφωνία” η ελληνική φωνή πρέπει να παραμείνει καθαρή και ισχυρή και ζήτησε από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να επικεντρωθούν στο έργο τους και να μην ασχολούνται με τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες