antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Για πώληση μετοχών της ΔΕΗ και απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας συζήτησαν Μπιρμπίλη-Παπακωνσταντίνου

Για πώληση μεγάλου αριθμού μετοχών της ΔΕΗ αλλά και το ενδεχόμενο απελευθέρωσης της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας συζήτησαν την Τετάρτη 27 Απριλίου, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.



Μέσα στο 2012 προβλέπεται να πωληθεί το 17% των μετοχών της ΔΕΗ, περιορίζοντας το ποσοστό του Δημοσίου από 51 σε 34 %, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής του υπουργείου Οικονομικών, ενώ μέχρι τις 15 Μαΐου θα ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες της πώλησης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών, θα διατηρηθεί ο δημόσιος ελέγχος και η διοίκηση της ΔΕΗ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης και οι διαδικασίες για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται και η πρόβλεψη για ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ ΔΕΗ και τρίτων εταιριών, παρόλα αυτά η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε είναι ότι δεν θα προχωρήσουν ταυτόχρονα και η παραχώρηση λιγνιτικής παραγωγής και η μετοχοποίηση.

Η ΓΕΝΟΠ θα ανακοινώσει την Πέμπτη 28 Απριλίου τις θέσεις της κατά της πώλησης μεριδίου μετοχών από το Δημόσιο και θα δώσει στη δημοσιότητα και το πρόγραμμα των απεργιακών της κινητοποιήσεων.

Δηλώσεις ΚΚΕ για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ

Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, το γραφείο τύπου του ΚΚΕ, δήλωσε ότι: "Η πορεία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ αποδεικνύεται ένα έγκλημα που έχει πολλαπλές σοβαρές συνέπειες για το λαό, τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και το περιβάλλον. Το έγκλημα συντελείται εδώ και χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές της απελευθέρωσης της ενέργειας και την προωθούν μαζί με την ΕΕ. Οι μεγάλοι ωφελημένοι είναι τα ελληνικά και ξένα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια. Ενώ σοβαρές και διαχρονικές ευθύνες έχει και η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες