antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Σφιχτό προϋπολογισμό ζήτησε για το 2011 από τα νοσοκομεία ο Α. Λοβέρδος

«Όχι» απάντησε ο υπουργός Υγείας, Α. Λοβέρδος, στο αίτημα των διοικητών των 30 μεγαλύτερων νοσοκομείων της χώρας για προϋπολογισμό 3,5 δισ. ευρώ το 2011. Όπως ανέφερε το «μπάτζετ» για το επόμενο έτος θα πρέπει να είναι ίσου μεγέθους με το 2010, δηλαδή 2,5 δισ. ευρώ. Ακόμη προανήγγειλε μηνιαίες συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών για επισκόπηση της πορείας των οικονομικών των νοσοκομείων.


Ο υπουργός υπογράμμισε στους διοικητές ότι θα πρέπει «να μαζευτούμε, δεν υπάρχουν λεφτά».

Η προτροπή του ήταν «κάντε ότι μπορείτε ώστε να γίνει η οικονομία που πρέπει» ενώ από την πλευρά των διοικητών υπήρξε προβληματισμός.

Σύμφωνα με τον Α. Λοβέρδο, για το 2010 διαπιστώνεται υπέρβαση κατά 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμη, έθεσε σε κάθε έναν από αυτούς τα εξής ερωτήματα:

α. αν έχουν αρχίσει ήδη να εισπράττουν το εισιτήριο των 3 ευρώ στα νοσοκομεία τους

β. τι γίνεται με τον λεγόμενο ιατρικό τουρισμό μετά τις καταγγελίες που έγινε για το νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου πούλμαν με αλλοδαπούς επισκέπτονταν το νοσοκομείο και οι ασθενείς έκαναν εξετάσεις καθώς χαρακτηρίζονταν ως έκτακτα περιστατικά. Τους ρώτησε αν το ίδιο γίνονταν και στα δικά τους νοσοκομεία.

γ. αν οι γιατροί στα νοσοκομεία που διοικούν έχουν αρχίσει ήδη να προτιμούν τα γεννόσημα φάρμακα καθώς ο στόχος είναι να συνταγογραφούν σε ποσοστό 30% τουλάχιστον τα φάρμακα αυτά, τα οποία είναι φθηνότερα από τα πρωτότυπα.

δ. τι κάνουν προκειμένου να προλάβουν τις προθεσμίες ώστε να πληρωθούν ως τον Δεκέμβριο οι προμηθευτές, λέγοντας τους ότι από το 2011 θα πρέπει να αρχίσουμε να πληρώνουμε σε πραγματικό χρόνο τα χρέη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες