antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Γ. Πεταλωτής: Σταθερότητα για να πέσουν τα σπρεντ

Επιμένει η κυβέρνηση στην ανάδειξη του διλήμματος των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως το παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Δευτέρα.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα συνέδεσε άμεσα το αποτέλεσμα της κάλπης της 7ης Νοεμβρίου και του ενδεχόμενου γενικευμένης αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής με τις πιέσεις που δέχονται τα ελληνικά ομόλογα.


"Η αντίδραση των αγορών στα σπρεντ δείχνει τι σημαίνει να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα", σημείωσε ο Γ.Πεταλωτής και πρόσθεσε με νόημα. "Εμείς το διαφυλάσσουμε αλλιώς θα ανέβουν τα σπρεντ. Γι' αυτό μιλήσαμε για ώρα ευθύνης και υπευθυνότητα. Πρέπει να τη δείξει και η αντιπολίτευση ώστε να μην υπάρξει αστάθεια στη χώρα". Εκτίμησε, δε, πως "είναι αυτονόητο ότι αν υπάρχει σταθερότητα τα σπρεντ θα μειωθούν. Είναι ώρας ευθύνης και πρέπει δείξουμε όλοι υπευθυνότητα".

Όσον αφορά στις αντιρρήσεις που φέρονται να εκφράζει η τρόικα στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο Γ. Πεταλωτής επανέλαβε πως πρόθεση του Γ.Παπανδρέου είναι να συνεχίσει τις πολύ μεγάλες αλλαγές και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία που έχουν οι εκλογές του Νοεμβρίου και ως αυτοδιοικητικό γεγονός και σχετικά με την πορεία της Ελλάδας.

Πρόσθεσε, δε, πως "δεν υπάρχει καμία επίσημη εκδήλωση από την τρόικα και το ΔΝΤ, για να σχολιάσουμε".

"Να επιδείξει θάρρος ο κ. Σαμαράς"

"Όλοι συνειδητοποιούν σήμερα την επιτακτική ανάγκη για την απρόσκοπτη συνέχιση των αλλαγών και κυρίως οι πολίτες που υπέστησαν θυσίες και θέλουν να τις δουν να πιάνουν τόπο", ανέφερε ο Γ.Πεταλωτής, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στη Ν.Δ και τον Αντώνη Σαμαρά.Με την εκ νέου επισήμανση ότι η κυβέρνηση αλλάζει τη χώρα -όπως είπε- και αυτό είναι εμφανές και στους πολίτες και τη διεθνή κοινότητα, ο Γ.Πεταλωτής κάλεσε με νόημα τον Αντώνη Σαμαρά "να επιδείξει το θάρρος και να πει στο Λαϊκό κόμμα ότι η Ν.Δ κατεβαίνει στις εκλογές με πρωμετοωπίδα κατά του Μνημονίου, καθώς και να αναλύσει τις προτάσεις του για μηδενισμό του ελλείμματος".

Ταυτόχρονα, απηύθυνε και έμμεση έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης για την ανάγκη να διαφυλαχθεί η πολιτική σταθερότητα και συνοχή.

Ταυτόχρονα ο Γ.Πεταλωτής άσκησε κρτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης για "έλλειμμα προσανατολισμού όχι μόνο στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά γενικότερα για έλλειμμα στρατηγικής στην πολιτική ζωή της χώρας."Το βλέπουμε κυρίως στη ΝΔ αλλά και στα κόμματα της Αριστεράς", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και απαντώντας στα όσα καταλογίζουν στον Γ. Παπανδρέου, περί εκβιασμού, ότι όποιος το υποστηρίζει αυτό έχει χάσει το πολιτικό μέτρο.

Όσο για το ενδεχόμενο να έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα η εικόνα ειλικρίνειας του πρωθυπουργού, ο Γ. Πεταλωτής απάντησε: "Με τις πράξεις μας διαφυλάσσουμε τη σταθερότητα του πολιτικού σκηνικού και τις θυσίες που έχουν κάνει οι πολίτες. Το να είμαστε ειλικρινείς με το τι συμβαίνει δεν βρίσκει κανέναν αντίθετο, ίσα ίσα είναι πράξη ειλικρίνειας".

Χαμηλοί τόνοι για την Αττική

"Εμείς δεν θα μείνουμε σε πρόσωπα για να πούμε εάν υπάρχει νίκη ή ήττα για το ΠΑΣΟΚ. Δίνουμε την αυτοδιοικητική μάχη με σταθερές θέσεις και για την πορεία της χώρας. Είναι σαφές ότι νίκη για εμάς θα είναι εάν υπερισχύσουν οι επιλογές μας", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει αν μία ενδεχόμενη επικράτηση του Γιάννη Δημαρά στην περιφέρεια Αττικής σηματοδοτεί ήττα του ΠΑΣΟΚ.
Κυβερνητικές αποστάσεις από τις προτάσεις Προβόπουλου

Η κυβέρνηση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχει σκέφτεται και διαβουλεύεται τις προτάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι η θέση του Γιώργου Προβόπουλου είναι διαφορετική από τη θέση της κυβέρνησης, όπως και οι ρόλοι τους.

Σχετικά, δε, με την πρόταση του διοικητή της ΤτΕ για τη συρρίκνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των ΚΑΠΗ, ο Γ. Πεταλωτής επισήμανε: "Εμείς τα δημιουργήσαμε, μέσα σε αυτές τις συνθήκες εμείς τα υπερασπιζόμαστε". Πρόσθεσε, δε, ότι "οι χρόνιες στρεβλώσεις και η κατασπατάληση ήταν έργο της διακυβέρνησης της Ν.Δ".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες