antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ηλεκτρονική «προξενήτρα» ψηφοφόρων-υποψηφίων

Διαθέσιμο στο διαδίκτυο έιναι ένα εργαλείο που θα βοηθήσει τους αναποφάσιστους να επιλέξουν ανάμεσα στους υποψήφιους περιφερειάρχες.



Ο "ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου" http://helpmevote.gr/ είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Κέντρο Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας (e-Democracy Centre), που ανήκει στο Κέντρο Δημοκρατίας Άαραου (ZDA) του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης.

Ειδικοί ερευνητές έχουν κωδικοποιήσει τις θέσεις όλων των υποψηφίων. Οι ψηφοφόροι καλούνται να απαντήσουν σε σειρά ερωτήσεων για πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας και βάσει των απαντήσεων τους, εξετάζεται η συμβατότητα των θέσεών που πρεσβεύουν με εκείνες των υποψηφίων.

Οι ερωτήσεις καλύπτουν δέκα ευρύτερες θεματικές ενότητες: 1. Προστασία του Πολίτη, 2. Οικονομική Ανάπτυξη, 3. Διαχείριση Οικονομικών, 4. Μετανάστευση, 5. Περιβάλλον, Ενέργεια και Μεταφορές, 6. Εκπαίδευση και Υγεία, 7. Κοινωνική Συνοχή, 8. Εθνικά Θέματα, 9. Σχέσεις με ΕΕ, 10. Αλλαγές στο Σύστημα Διοίκησης και Αντιπροσώπευσης. Κάθε θεματική ενότητα περιλαμβάνει τρεις ερωτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες