antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τις δηλώσεις Πάγκαλου

Για διαστρέβλωση του δημόσιου διαλόγου και για σενάρια καταστροφής κατηγορούν τη ΝΔ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ Πάνου Παναγιωτόπουλου.


Ο Θόδωρος Πάγκαλος εκφράζει τη χαρά του "γιατί η Νέα Δημοκρατία υιοθέτησε, με αφορμή μια θεωρητική συζήτηση για τη σχέση μιας οποιασδήποτε χώρας με το χρέος που την βαρύνει, το σύνολο των επιχειρημάτων του ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη πιστής εφαρμογής όλων των όρων του Μνημονίου, ώστε να επιτευχθεί με την αξιοποίηση του μηχανισμού, που ο πρωθυπουργός επέτυχε για τη χρηματοδότηση των άμεσων αναγκών της χώρας, η μείωση του δημοσίου ελλείμματος".

"Είναι προφανές ότι η ΝΔ έχει φαντασιώσεις και διαθέτει εκπληκτικές ικανότητες διαστροφής όλων όσων περιλαμβάνονται στο δημόσιο διάλογο. Αφού κατέστρεψε ως κυβέρνηση την οικονομία, προσπαθεί τώρα με τις συκοφαντίες, τις αφελείς διαβολές και το κουτσομπολιό να λοβοτομήσει το πολιτικό και επιστημονικό προσωπικό της χώρας", πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Γιώργος Πεταλωτής από την πλευρά του, κατηγορεί τη ΝΔ ότι για να ξεφύγει από τα αδιέξοδα της πολιτικής της ανυπαρξίας, αναπτύσσει σενάρια συνωμοσίας διαστρεβλώνοντας συνειδητά τις δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου.

Πάγια θέση της κυβέρνησης, τονίζει ο Γ. Πεταλωτής, είναι "η απαρέγκλιτη τήρηση των στόχων του προγράμματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση και η υλοποίησή τους. Και αυτό πράττουμε με πλήρη συνέπεια και υπευθυνότητα".

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος ανταπάντησε: "Η "άλλα αντ' άλλων" απάντηση του κ. Πάγκαλου και η άρνησή του να ανασκευάσει τα όσα είπε περί "αναδιάρθρωσης του χρέους" εκθέτουν ακόμη περισσότερο τον πρωθυπουργό. Και ενισχύουν τις ενδείξεις ότι ο κ. Παπανδρέου, πίσω από τον πολιτικό εκβιασμό περί πρόωρων εκλογών, έχει κρυφή ατζέντα που αφορά πολύ ευαίσθητα θέματα της Ελληνικής οικονομίας. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί πλέον να σιωπά. Γιατί η σιωπή του εκλαμβάνεται ως ομολογία".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες