antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Δεν δίνει ονόματα, αρνείται τις μίζες ο Μιχ. Χριστοφοράκος

Λιγότερα ακόμη και απ' όσα είχε πει στο παρελθόν για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens κατέθεσε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στο κλιμάκιο των Ελλήνων βουλευτών που βρίσκεται στο Μόναχο για να διερευνήσει τη διαδρομή του χρήματος προς πολιτικά πρόσωπα και δημόσιους λειτουργούς.


Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη σχέση με πολιτικούς στην Ελλάδα, ότι δεν έχει δώσει ποτέ ιδιαίτερης αξίας δώρα, αλλά ούτε και χορηγίες, καθώς και ότι ούτε του ζητήθηκε ποτέ να δώσει.

Χθες ο κύριος διαχειριστής των "μαύρων ταμείων", Ράινχαρντ Ζίκατσεκ επιβεβαίωσε ότι η Siemens διέθετε χρήματα για δωροδοκίες Ελλήνων, αλλά υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τα ονόματα των αποδεκτών. Όπως ανέφερε, αυτή είναι μια ερώτηση που μονάχα ο Μιχ. Χριστοφοράκος μπορεί να απαντήσει.

Η κατάθεση του μάρτυρα δεν έχει ακόμη τελειώσει αλλά είναι προφανές, όπως άλλωστε έλεγαν και οι Έλληνες βουλευτές, ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με την ελληνική αποστολή και αυτό γιατί από τις εφτά ερωτήσεις που του ετέθησαν απάντησε μόνο στις δύο. Η εξέτασή του συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες