antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής για τα 110 δισ. ζητά ο Βενιζέλος

Επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης του δανείου των 110 δισ. ευρώ ζητά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως δήλωσε σε δείπνο που παρέθεσε ο «Αγγελιοφόρος», στο πλαίσιο του Money Show 2010.



Με παρόντες τους βουλευτές: Θωμά Ρομπόπουλο, Γιώργο Αρβανιτίδη, Ηλία Θεοδωρίδη ( ΠΑΣΟΚ), Γιάννη Ιωαννίδη, Γιώργο Βαγιωνά, Γιώργο Καρασμάνη (ΝΔ) και τον ανεξάρτητο Κώστα Κιλτίδη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε :

"Εχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να τεθεί το ταχύτερο επί τάπητος, σε συνεννόηση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ζήτημα επιμήκυνσης της εξόφλησης του δανείου των 110 εκατ., ως αρχικό βήμα για την διαμόρφωση μιας δημοσιονομικής εικόνας η οποία να είναι διαχειρίσιμη, όπως όλοι θέλουμε".

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος όμως στάθηκε κριτικά απέναντι στα μέτρα που αφορούν την ανάκαμψη της αγοράς τονίζοντας: "Παράλληλα με τον προϋπολογισμό του 2011 ανακοινώθηκαν μία σειρά από μέτρα για όλους αυτούς τους τομείς ( οικοδομική δραστηριότητα, τουρισμός, λιανικό εμπόριο, ναυτιλία). Και τα μέτρα αυτά γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι πρέπει να είναι πιο γενναία, πιο ριζοσπαστικά, προκειμένου να πετύχουμε την ανάσχεση της ύφεσης καθώς σε καμία περίπτωση η ύφεση το 2011 δεν μπορεί να υπερβεί το -3%, αριθμό πάνω στον οποίο έχουν οικοδομηθεί όλοι οι κρίσιμοι υπολογισμοί των δημοσιονομικών και μακροοικονομικών μεγεθών".

Για το δείπνο στο σπίτι του βουλευτή Πειραιά Δημήτρη Λιντζέρη με παρόντες 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός εθνικής άμυνας δήλωσε: "Είναι φυσιολογικό και αναγκαίο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να συναντόμεθα, να συζητούμε, να εκφράζουμε τους προβληματισμούς και την αγωνία μας για την πορεία του τόπου, γιατί υποχρέωση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι να τα βγάλει πέρα υπό συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, Και ως εκ τούτου, θεωρώ ότι είναι και προσωπική μου υποχρέωση να συζητώ με τους βουλευτές μας. Αυτό είναι και χαρά μου, το έκανα, το κάνω και θα το κάνω γιατί έτσι στηρίζουμε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και το έργο και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες