antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Γ.Παπανδρέου: Έφθασε ο κόμπος στο χτένι με τις ΔΕΚΟ

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με οποιοδήποτε κόστος στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, με αιχμή τού δόρατος τις ΔΕΚΟ, επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η προσπάθεια απαιτεί τη δημιουργία κλίματος συναίνεσης, την οποία και θα επιδιώξει η κυβέρνηση.


Ο Γ. Παπανδρέου, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής" επικρίνει την τακτική δεκαετιών που ακολουθήθηκε στις ΔΕΚΟ και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνηση πως "έφθασε ο κόμπος στο χτένι".

"Ανεχθήκαμε να έχουμε ΔΕΚΟ με πελώρια ελλείμματα ή μέτριες υπηρεσίες και πληρώσαμε όλοι ένα πανάκριβο λογαριασμό. Σήμερα έφτασε η ώρα να λύσουμε και αυτό το πρόβλημα γιατί δεν πάει άλλο", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου.

Προσθέτει, δε, πως "η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη δημιουργία κλίματος συναίνεσης με σοβαρή διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους", την οποία χαρακτηρίζει εθνική επιταγή, ενώ εκφράζει τη βεβαιότητά του οτι η τέταρτη δόση του δανείου, αλλά και η επιτυχής ολοκλήρωση της προσπάθειας εξόδου της χώρας από την κρίση δεν πρόκειται να τεθούν σε κίνδυνο.

Αναφερόμενος στο μνημόνιο, ο Γ. Παπανδρέου τονίζει ότι ήταν το αποτέλεσμα μιας πολύπλευρης κρίσης που μάστιζε τη χώρα και οχι η αφετηρία της.

Για μία ακόμη φορά, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν θα θιγούν περισσότερο οι συντάξεις και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων ούτε θα επιβληθούν νέοι φόροι, εκτός αυτών για τους οποίους η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί.

Ακόμα, δεν κρύβει τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και στη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης των "ευπαθών" χωρών της ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι "όλες οι προτάσεις είναι αντικείμενο συνεχών διαβουλεύσεων".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες