antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Επίθεση Α. Σαμαρά στη «συμμαχία των προθύμων»

Δριμεία επίθεση στη “συμμαχία των προθύμων” όσον αφορά στο Μνημόνιο και στα εθνικά θέματα, “ελληνοτουρκικά και σχέδιο Ανάν”, έκανε ο Α. Σαμαράς φωτογραφίζοντας τον πρωθυπουργό και την Ντόρα Μπακογιάννη.


Μιλώντας το στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., έστειλε μήνυμα και στους "Ντορικούς" λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “σε αυτό το ταξίδι δεν χωρούν λιποτάκτες και λαθρεπιβάτες “ και όσοι προσφέρουν “δεκανίκια” στη "συμμαχία των προθύμων".

Επίσης ο Α. Σαμαράς εν' όψει και των επαφών που θα αρχίσει ο πρωθυοπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς για την αναζήτηση συναίνεσης έκανε σαφές ότι η Ν.Δ. δεν θα γίνει συνένοχος στο ναυάγιο και ότι θα πει "ναι" μόνο σε μια συναίνεση για αλλαγή της πολιτικής που δεν θα σκοτώνει την οικονομία και την αγορά.

Είπε επίσης ότι υπάρχουν τρεις πόλοι στο πολιτικό σκηνικό, αυτοί που αποδέχονται το Μνημόνιο, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Συμμαχία, αυτοί που το απορρίπτουν χωρίς πρόταση και αναφέρθηκε σε κόμματα της Αριστεράς και στον τρίτο πόλο που απορρίπτει το Μνηνμόνιο αλλά προτείνει εναλλακτική λύση και εκεί κατέταξε τη Ν.Δ.

Ανάμεσα σε αυτούς που πήραν το λόγο ήταν και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ο οποίος κατηγόρησε στελέχη του στενού επιτελείου Σαμαρά ότι βρίσκονται πίσω από γνωστό blog που δυσφημεί τον ίδιο αλλά και άλλα στελέχη Ν.Δ. Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και ο βουλευτής Κ. Καραγκούνης του οποίου το όνομα έπαιζε στα σενάρια των αποχωρήσεων από τη Ν.Δ. Ο Σαμαράς πάντως επέμεινε ότι ο μόνος πραγματικός νικητής των εκλογών ήταν η Ν.Δ.

Δόθηκε ο λόγος και στους βουλευτές αλλά η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις όχι μόνο των δημοσιογράφων αλλά και στελεχών. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό δεν είχε συμβεί σε τέτοιου είδους κομματική διαδικασία εδώ και πολλά χρόνια τόσο στη Ν.Δ. όσο και στο Πασόκ.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος έσπευσε να πει ότι δεν ήταν απόφαση του επικοινωνιακού επιτελείου αφήνοντας αιχμές για απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας φωτογραφίζοντας τον γ.γ της κ.ο της Ν.Δ., Κ. Τασούλα.
«Δεν θα είμαστε συνένοχοι στην αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης»

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. συνεδρίασε στη σκιά των εξελίξεων που ακολούθησαν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, την ίδρυση "Δημοκρατικής Συμμαχίας" και το εσωκομματικό ξεκαθάρισμα που επιχειρεί ο Αντώνης Σαμαράς με την απομάκρυνση όσων βουλευτών πρόσκεινται στη Ντόρα Μπακογιάννη.

"Δεν θα είμαστε συνένοχοι στην αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης, προσφέρουμε συναίνεση μόνο για να μπει η χώρα στη φάση της ανάκαμψης, τίποτε λιγότερο", ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε λέγοντας ότι ζητάμε επίμονα και με συνέπεια αλλαγή του μίγματος της οικονομικής πολιτικής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, έκανε λόγο για σχέδιο αποδυνάμωσης του κόμματος δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί το «μαρτύριο της σταγόνας» με τις σταδιακές αποχωρήσεις βουλευτών που συντηρούν το κλίμα εσωστρέφειας.

"Αν μας ζητούν τη συνενοχή σε μια πολιτική που οδηγεί σε αδιέξοδα δεν θα τους τη δώσουμε, αν θέλουν συναίνεση σε μια πολιτική που βουλιάζει τη χώρα μας ας ψάξουν αλλού συνενόχους, κάποιοι σπεύδουν να προσφέρουν δεκανίκια και κάποιοι άλλοι να ενταχθούν στη συμμαχία των προθύμων", είπε ο κ.Σαμαράς, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην κ.Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και στους βουλευτές που προσφάτως αποχώρησαν από τη ΝΔ. Αναφερόμενος πάντα στο εσωκομματικό τοπίο που διαμορφώθηκε την εβδομάδα που πέρασε, είπε ότι "δεν θα πέσουμε στην στημένη παγίδα της εσωστρέφειας, δεν θα ασχοληθούμε με τα μικρά και τα ασήμαντα".

"Στον αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας, σας θέλω όλους δίπλα μου, δεν περισσεύει κανείς", είπε ο κ.Σαμαράς και πρόσθεσε, απευθυνόμενος εμμέσως σε εκείνους που "λοξοκοιτούν" εκτός ΝΔ, ότι "σε αυτό τον αγώνα δεν χωράνε ούτε λυπόψυχοι, ούτε λαθρεπιβάτες". Η Ρηγίλλης εκτιμά ότι σε κάθε περίπτωση είναι «ελάχιστοι οι πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική ή να ακολουθήσουν την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη». Ο κ. Σαμαράς έκανε εκτενή αναφορά στην οικονομική του πρόταση, ασκώντας παράλληλα κριτική στην πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο αρχηγός της Ν.Δ. εξήγησε ότι απορρίπτει την πολιτική του μνημονίου που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, γιατί πρώτον δεν χτυπά τη σπατάλη, αλλά ενισχύει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, δεύτερον δεν χτυπά τη φοροδιαφυγή, τρίτον η κυβέρνηση δεν κατάφερε παρά τα σκληρά μέτρα να ελέγξει το δημόσιο χρέος και τέταρτον γιατί οι όροι αποπληρωμής του χρέους είναι πια εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να εκπληρωθούν.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν είναι αντίθετος στις διαρθρωτικές αλλαγές, αντίθετα, όπως είπε, υποστηρίζει ένα ακόμη πιο φιλόδοξο πρόγραμμα και προτείνει ακόμη και αναθεώρηση του Συντάγματος για να προωθηθεί. Ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αντίθετος ούτε στη δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά υποστήριξε ότι η πολιτική της κυβέρνησης που υπαγορεύεται από το μνημόνιο οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι έχει πέσει έξω σε όλες της τις προβλέψεις για τις δαπάνες, τα έσοδα, την ανεργία, τον πληθωρισμό και υποστήριξε ότι σήμερα η κυβέρνηση καλείται να πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα λέγοντας: "Μέχρι εδώ κύριοι του ΠΑΣΟΚ, σας έχει πληρώσει πολύ ακριβά ο τόπος".

Τέλος, επανέλαβε ότι η δική του πρόταση περιλαμβάνει ταυτόχρονη αντιμετώπιση της ύφεσης και του ελλείμματος, του ελλείμματος και του χρέους και όχι μόνο περιοριστικά μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής. Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι "η ΝΔ έχει μπει σε ανοδική τροχιά, επέστρεψε σε πρωταγωνιστικό ρόλο, μείωσε μέσα σε δεκατρείς μήνες τη διαφορά, από 10,5 σε δύο μονάδες από το ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν κατάφερε τέτοια επαναφορά".

Συνέχισε δε λέγοντας ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές σηματοδοτούν την πιο δυναμική επάνοδο της ΝΔ: "μας είχαν τελειωμένους και τώρα μας βλέπουν όρθιους, μια ανάσα πίσω τους, η ΝΔ είναι ο μεγάλος κερδισμένος αυτών των εκλογών", ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε, πάντως, ότι υπήρξε και μια μεγάλη προειδοποίηση από την πλευρά του ελληνικού λαού, που ήταν η αποχή και συνιστά μήνυμα όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για τη ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η ιδεολογία του κόμματος είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός και ότι δεν αποτελεί μια μάζα άμορφων ιδεών και αποσαφήνισε ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα ενώ δεσμεύτηκε ότι θα αποκαταστήσει τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων. Η συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. συνεχίζεται, μετά την ομιλία του κ.Σαμαρά, με τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ κεκλεισμένων των θυρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες