antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

«Καμιά τροποποίηση στο μηχανισμό στήριξης μέχρι το 2013»

Τηλεφωνική συνομιλία για την ιρλανδική κρίση, αλλά και τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων από το 2013 είχαν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.


Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασαν την ευχή να υπάρξει ταχεία συμφωνία στις διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή του σχεδίου οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ιρλανδία.

Σύμφωνα με την καγκελαρία, "συμφώνησαν στο γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις με την ιρλανδική κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρωθούν, τάχιστα".

Εκφράστηκαν θετικά για το πρόγραμμα περικοπών που παρουσίασε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, ενώ τόνισαν ότι ο μηχανισμός βοήθειας για τις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα παραμείνει σε ισχύ "χωρίς καμία τροποποίηση μέχρι το 2013".

Οι δύο κυβερνήσεις τους "εργάζονται εντατικά για την παρουσίαση μιας κοινής πρότασής τους για έναν μηχανισμό διευθέτησης μόνιμων κρίσεων, που θα υποκαταστήσει τον υπάρχοντα μηχανισμό μετά την εκπνοή του, το 2013", ανέφερε η καγκελαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες