antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Το «πράσινο φως» του Eurogroup για βοήθεια 85 δισ. στην Ιρλανδία, το ενδεχόμενο παράτασης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έλαβε η Ελλάδα από Ε.Ε. και ΔΝΤ, το σχέδιο αλλαγών στις ΔΕΚΟ αλλά και η πιθανότητα επιστράτευσης των ναυτικών σε περίπτωση που συνεχιστεί η απεργία της ΠΝΟ, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κερδίζει χρόνο χάνει χρήμα".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το σχέδιο στήριξης της Ιρλανδίας, που αποφασίστηκε χθες στις Βρυξέλλες, θα οδηγήσει και σε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, δηλαδή σε επέκταση εφαρμογής του Μνημονίου. Ανώτατες ελληνικές πηγές εκτιμούν ότι οι εταίροι είναι πρόθυμοι να επεκτείνουν την περίοδο αποπληρωμής μέχρι το Μάιο του 2021".

ΕΘΝΟΣ: "Παράθυρο επιμήκυνσης για την Ελλάδα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η χθεσινή απόφαση του Eurogroup για ένταξη της Ιρλανδίας στον μηχανισμό στήριξης με πακέτο 85 δισ. ευρώ και χρόνο αποπληρωμής έως και τα 11 χρόνια, ανοίγει τον δρόμο για επιμήκυνση και του δανείου των 110 δισ. ευρώ που πήρε η χώρα μας από ΕΕ και ΔΝΤ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ευκολίες πληρωμής! 4+7 χρόνια αντί των 3+2".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "το «πράσινο φως» για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έλαβε χθες η Ελλάδα. Ενώ η αρχική συμφωνία προέβλεπε τριετή δανεισμό και διετή περίοδο αποπληρωμής, τώρα θα εξομοιωθεί με του Δουβλίνου, με τετραετή περίοδο δανεισμού και επταετή περίοδο εξόφλησης".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κύμα πρόωρων αποχωρήσεων στις ΔΕΚΟ!..".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κύμα πρόωρων αποχωρήσεων από τις ΔΕΚΟ προκαλεί η νέα επιδρομή που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε αυτή ειδικά την κατηγορία εργαζομένων, με στόχο να μειωθούν οι σπατάλες και οι δυσβάσταχτες για τις σημερινές συνθήκες αμοιβές τους".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "11 χρόνια πείνα και δυστυχία και μετά... βλέπουμε".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αλυσοδεμένοι για δεκαετίες στα τοκογλυφικά δεσμά του Μνημονίου θα παραμείνει η Ελλάδα, εάν η κυβέρνηση προσχωρήσει στη γραμμή της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του πακέτου των 110 δισ. του δανείου της Τρόικας, αποδεχόμενη αύξηση δόσεων με ρήτρα αύξησης του ήδη ληστρικού επιτοκίου βάσει του οποίου «τρέχουν» (ακόμα) οι καταβολές της Διεθνούς των Τραπεζιτών".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Φυτεύουν τσιπ - 666 τώρα και στα έμβρυα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "θα φυτέψουν τσιπάκια όχι μόνο σε ό,τι περπατάει, ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει αλλά και στον αέρα που αναπνέουμε. Θα αιχμαλωτίσουν και θα κατευθύνουν τις σκέψεις μας. Θα ελέγχουν τις αντιδράσεις μας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Λύγισε ο Παπανδρέου και εκλιπαρεί για συναίνεση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«ο κόμπος έφτασε στο χτένι» λέγει ο πρωθυπουργός και ζητά συναίνεση για τη Δ' δόση του δανείου, ενώ οι πράσινοι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ που δεν δέχονται να πληρώσουν το μάρμαρο των ανατροπών έγιναν οι εφιάλτες του".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μνημόνιο έως το 2021".

Η εφημερίδα γράφει ότι "επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων κατά έξι χρόνια παίρνει η χώρα μας χάρη στη σκληρή διαπραγματευτική στάση της Ιρλανδίας, η οποία απέσπασε για την αποπληρωμή των δικών της δανείων συνολική περίοδο 11 ετών. Φυσικά, αυτό σημαίνει και παράταση του μνημονίου μέχρι το 2021".

ΕΣΤΙΑ: "Υπάρχει διέξοδος από την κρίση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η διέξοδος από την δημοσιονομική κρίση την οποία διέρχεται η χώρα μας είναι ο περιορισμός των δαπανών του δημοσίου τομέως και η καλύτερη ποιότης των υπηρεσιών που παρέχει το κράτος στους πολίτες. Λιγώτερη κρατική σπατάλη, καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ο φόβος της ανταρσίας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τη «νύχτα των μεγάλων μαχαιριών» στις ΔΕΚΟ, οι οποίες ελέγχονται πλήρως από συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκαλώντας θύελλα στο ίδιο του το κόμμα".


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Ψαλίδισμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Παράταση - ανάσα για το δάνειο των 110 δισ.".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανάσα για την Ελλάδα η χθεσινή συμφωνία ένταξης της Ιρλανδίας στο Μηχανισμό Στήριξης. Στη συμφωνία για την Ιρλανδία αναφέρεται ρητά πως οι όροι θα είναι ανάλογοι για όλες τις χώρες που εντάσσονται στο Μηχανισμό. Ετσι, και η Ελλάδα θα αποπληρώσει το δάνειο των 110 δισ. σε 11 χρόνια".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συμφωνία επιμήκυνσης του ελληνικού δανείου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πολιτική συμφωνία, που επιμηκύνει κατά έξι χρόνια την περίοδο αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, επιτεύχθηκε στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες