antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Υπερτιμημένα 100 προϊόντα υποστηρίζει το υπουργείο Ανάπτυξης

Περίπου 100 προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται στο καλάθι της νοικοκυράς και διαμορφώνουν τον πληθωρισμό, πωλούνται στην Ελλάδα τουλάχιστον 30% ακριβότερα από ότι σε άλλες χώρες της Ε.Ε.. Αυτό κατέδειξαν οι έλεγχοι του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας το οποίο και αναζητά τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου.



Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, για τους στόχους του υπουργείου τους επόμενους μήνες, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης τόνισε πως κύριο μέλημά του είναι η εφαρμογή των νόμων περί ανταγωνισμού καθώς εκτιμά πως υπάρχει μεν το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο αλλά διαπιστώνεται έλλειμμα στην αυστηρή και αποτελεσματική εφαρμογή του.

Σε σχέση με το νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος πρόκειται να κατατεθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ο Μ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι "όπλο" του δεν θα είναι οι επιδοτήσεις αλλά τα φορολογικά κίνητρα για τους εξαγωγείς και τις επιχειρήσεις καινοτομίας. Παράλληλα, κάλεσε, για μια ακόμη φορά, τις τράπεζες να συμμετάσχουν στην ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες