antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Yπερψηφίστηκε επί της αρχής η περαίωση

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την περαίωση, το οποίο περιλαμβάνει και τη ρύθμιση για την τιμωρία των οδηγών που δεν συμμορφώνονται με την επίταξη.



Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενώ αντιδράσεις υπήρξαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο Θόδωρος Καράογλου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ευνοεί εκδότες πλαστών και εικονικών τιμολογίων, επειδή δεν μπορεί να πιάσει τους φοροφυγάδες. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Άγγελος Τζέκης, εκτίμησε ότι επιβαρύνονται οι μικροεπιχειρηματίες και οι χαμηλοσυνταξιούχοι προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης άφησε αιχμές για τον Γ. Αλογοσκούφη, λέγοντας ότι η ρύθμιση έρχεται να τακτοποιήσει πράξεις του πρώην υπουργού Οικονομίας, που είναι εμφανείς στο περίπτερο, όπως είπε, υπονοώντας το χώρο των ΜΜΕ. Ο Αλέξης Τσίπρας, τέλος, υποστήριξε ότι η περαίωση θα εξελιχθεί σε σκάνδαλο μεγαλύτερο και από εκείνο του Βατοπεδίου.

Απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα φωτογραφικών ρυθμίσεων, διότι οι επιχειρήσεις που υπάγονται ξεπερνούν τις 600. Αποκάλεσε την περαίωση νέα αρχή στη σχέση φορολογούμενων και κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες