antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Δημ. Δρούτσας: Προχωράμε σε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις

Την εκτίμησή του ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε «εκτεταμένες και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις» εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε ομιλία του στο Λος Άντζελες.



Μιλώντας σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων (World Affairs Council), ο υπουργός εξέφρασε ακόμη την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει την αποφασιστικότητά της να αντιμετωπίσει την κρίση

Παράλληλα, έδωσε μια εικόνα για το που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας, μετά τη μεγάλη κρίση που ξέσπασε όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Επιπλέον, παρουσίασε τις σημαντικότερες αλλαγές, στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση μέσα στους τελευταίους μήνες.

Αναφέρθηκε στο νέο φορολογικό σύστημα, τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό αλλά και τις προσπάθειες για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Υπογράμμισε ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι η "αποκατάσταση της εμπιστοσύνης" στους κρατικούς θεσμούς και στο κράτος δικαίου, με αποφάσεις που θα χτυπήσουν τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση.

Επισήμανε ότι στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα η πιο διαφανής χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας τα μέτρα ενθάρρυνσης της ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και επενδύσεων, παρουσιάζοντας και τα "πολλά μοναδικά πλεονεκτήματα" της χώρας μας.

Για το μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ και της ΕΕ, σημείωσε ότι το δάνειο θα επιστραφεί στο ακέραιο, και έκανε αναφορά στην πρόσφατη τριμηνιαία έκθεσή τους, όπου καταγράφεται η "εντυπωσιακή έναρξη του προγράμματος" με τις "σημαντικές μεταρρυθμίσεις" και την "εντυπωσιακή πρόοδο", που επιτεύχθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες