antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε 60 σχολεία της Θεσσαλονίκης

Εξήντα σχολεία της Θεσσαλονίκης γειτονεύουν με κεραίες κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της νομαρχίας. Έρευνα που έγινε σε συνεργασία με το ΤΕΙ σε επτά σχολικά συγκροτήματα δείχνει ότι τουλάχιστον σε μία περίπτωση, η ακτινοβολία πλησιάζει τα όρια της νομοθεσίας.


"Στις έξι από τις επτά περιπτώσεις που μετρτήσαμε την ακτινοβολία με τη χρήση ειδικών οργάνων διαπιστώσαμε ότι βρίσκεται χαμηλότερα από τα όρια της ελληνικής νομοθεσίας. Ωστόσο στην περίπτωση του 3ου γυμνασίου - λυκείου, στην οδό Ολυμπιάδος, εντοπίσαμε κεραία της COSMOTE που βρισκόταν μόλις 25 μέτρα από το σχολείο, πλησιάζοντας αρκετά τα νόμιμα όρια", ανέφεραν οι επιστήμονες.

Εν τω μεταξύ, ο δήμος Αξιού ξεκίνησε συνεργασία με το Τμήμα Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εγκαθιστώντας σταθμό μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, από κεραία κινητής τηλεφωνίας, που βρίσκεται στον οικισμό των Κυμίνων.

"Οι μετρήσεις θα καταγράφονται συνεχώς και οι δημότες, όπως και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να ενημερώνεται, ανά πάσα στιγμή άμεσα και αξιόπιστα, για τα επίπεδα της ακτινοβολίας, από την ιστοσελίδα www.pedion24.gr", ανακοίνωσε ο δήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες