antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Προτεραιότητα των ομολογιούχων στην εξαγορά της Wind Hellas έναντι της Τelenor

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μπλούμπεργκ, στον αγώνα δρόμου που γίνεται για την εξαγορά της Wind Hellas, της τρίτης μεγαλύτερης ελληνικής επιχείρησης κινητής τηλεφωνίας, προτεραιότητα φαίνεται να έχουν οι βασικοί κάτοχοι ομολόγων της εταιρίας.


Μολονότι η προσφορά της μεγαλύτερης νορβηγικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Telenor ASA προτιμάται από τους πιστωτές της Wind Hellas, οι κάτοχοι ομολογιών της εταιρίας δεν είναι ικανοποιημένοι από την προσφορά, μερικοί όροι της οποίας παραμένουν αδιευκρίνιστοι, δηλώνουν ορισμένα στελέχη του χώρου που διατηρούν την ανωνυμία τους.

Η Wind Hellas, η οποία χρεοκόπησε πριν ένα χρόνο και εξαγοράστηκε από τον Aιγύπτιο επιχειρηματία Naguib Sawiris, ελέγχεται από τους πιστωτές της μετά την μετάθεση πληρωμών της που ήταν να γίνουν τον Ιούνιο για ανακυκλούμενο δάνειο 250 εκατομ. ευρώ και δεν κατέβαλε τους τόκους για ομόλογα μεταβλητού επιτοκίου αξίας 1,2 δισ. ευρώ.

Στις 14 Οκτωβρίου, η Wind και ο σύμβουλός της, η Morgan Stanley, θα επιλέξουν την προτιμώμενη προσφορά. Μία προσφορά από τον Sawiris δεν θεωρήθηκε επαρκής, δήλωσε παράγοντας.

Άλλοι υποψήφιοι αγοραστές είναι η Info-Quest SA, υπ' αριθμόν ένα κατασκευαστής κομπιούτερ στην Ελλάδα, η Saban Capital Group Inc. που έχει την έδρα της στο Λος Άντζελες και η Argo Capital Partners Fund Ltd., η οποία έχει μερίδιο στην ελληνική On Telecoms δήλωσε άλλος παράγοντας.

Η διαδικασία δεν έχει τελειώσει και οι ομολογιούχοι μπορεί να εμποδίσουν την επιλογή του τελικού αγοραστή. Η Argo Capital απέφυγε να σχολιάσει χθες, ενώ ο Sawiris δεν απήντησε στα μηνύματα. Παρομοίως απέφυγαν να σχολιάσουν εκπρόσωποι της Telenor και της Info-Quest.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες