antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Νέες τιμές στα φάρμακα από 1η Ιουλίου

Νέο τιμολόγιο στα φάρμακα θα ισχύει από αύριο, 1η Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Υγείας το οποίο με το 2ο δελτίο τιμών φαρμάκων που εξέδωσε σήμερα προχώρησε στην ανακοστολόγηση 13.149 φαρμάκων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.




Σύμφωνα με το υπουργείο 6.500 σκευάσματα θα πωλούνται φθηνότερα από αύριο, ενώ το εύρος των μειώσεων ξεκινά από 1% και ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το 60%. Μείωση άνω του 30% έγινε στις τιμές του 1% των φαρμάκων.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο προσδιορισμός των τιμών έγινε σύμφωνα με πρόσφατο νόμο του 2011, ο οποίος προβλέπει οτι τα πρωτότυπα φάρμακα έχουν τιμές στο μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών των χωρών της Ευρώπης ενώ όσον αφορά στα φάρμακα που έληξαν οι πατέντες και στα αντίγραφα η τιμή ορίζεται αντίστοιχα στο 70% και 63% της τιμής του πρωτότυπου.

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος φαρμακευτικών επιχειρήσεων Ελλάδος, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η μειώση των τιμών των φαρμάκων δεν επιτυγχάνει τη μείωση των δαπανών αλλά φέρνει προβλήματα στις επιχειρήσεις και ελλείψεις στην αγορά. "Πρέπει να καταστεί σαφές ότι κάθε περαιτέρω συμπίεση των τιμών το μόνο που θα καταφέρει είναι να στερήσει τα φάρμακα που χρειάζονται οι ασθενείς", τονίζει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες