antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ξορκίζει ο Σαμαράς την κύρωση του «Μνημονίου ΙΙ» με 180 ψήφους

Εκβιαστικό χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το ενδεχόμενο να απαιτηθεί ενισχυμένη πλειοψηφία 180 ψήφων για την κύρωση της σύμβασης για την παροχή νέου δανείου από την τράπεζα. Διαφώνησε κάθετα με αυτή την προοπτική, λέγοντας ότι βάσει του Συντάγματος 180 ψήφοι απαιτούνται μόνο στην περίπτωση εκχώρησης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. «Έχετε συνομολογήσει τέτοιο πράγμα;» διερωτήθηκε.




Υποστήριξε ότι θα πρόκειται για αντισυνταγματική ενέργεια, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μόνιμη πολιτική αστάθεια και εκτροπή.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει το "Μνημόνιο ΙΙ", εκτός "αν έχουν γίνει αλλαγές, αν έχει επιτραπεί στην Ελλάδα να αναπνεύσει και στην Οικονομία να ανακάμψει". Σε εκείνη την περίπτωση, διευκρίνισε, η Ν.Δ. θα το ψηφίσει ακόμη κι αν έρθει ως απλός νόμος.

Υποστήριξε, πάντως, ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μέσω της ψηφοφορίας να "αποδράσει" δια των πρόωρων εκλογών.

Όσον αφορά στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου, γνωστοποίησε ότι η Ν.Δ. θα υπερψηφίσει ορισμένα "κρίσιμα" άρθρα του νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα, την περιστολή της δαπάνης, "που συμπίπτει σε πολλά με τη δική μας πρόταση" και τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, "που υπήρξε δική μας πρόταση".

Για τα φορολογικά μέτρα, δήλωσε ότι "ασφαλώς δεν θα στηρίξουμε τη νέα φορο-επιδρομή".

Μιλώντας για συναίνεση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έθεσε ως προϋπόθεση στην κυβέρνηση να σταματήσει "το παραμύθι ότι φταίει η προηγούμενη διακυβέρνηση για όσα πληρώνει σήμερα ο τόπος" και υποστήριξε ότι "αρχιτέκτονες και κατασκευαστές" του χρέους ήταν το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980.

Κάνοντας αναφορά στα χθεσινά επεισόδια, δήλωσε ότι "τις ειρηνικές διαμαρτυρίες τις αμαύρωσαν ελάχιστοι, μερικές δεκάδες 'γνωστοί-άγνωστοι' κουκουλοφόροι.", τους οποίος -όπως είπε- δεν θα χαρακτηρίσει. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση απέτυχε να εξασφαλίσει τη δημόσια τάξη και την ταυτόχρονη τήρηση των κανόνων της Δημοκρατίας και υπογράμμισε: "Καλύτερα να μη μιλήσω - για πολύ περίεργες σκηνές που είδαμε στις τηλεοράσεις μας. Που μυρίζουν κάτι χειρότερο από απλή ανικανότητα. Μυρίζουν παρακράτος".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες