antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Αδειάζει τώρα τον Θοδ. Πάγκαλο η κυβέρνηση

Προχθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, προσέφερε κάλυψη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για όσα είπε περί εξόδου των τανκς στους δρόμους αν πτωχεύσει η Ελλάδα. Σήμερα, τήρησε σαφείς αποστάσεις, λέγοντας ότι δηλώσεις σαν κι αυτές δεν βοηθούν την προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας.




«Σε μία στιγμή που η κυβέρνηση, η κοινοβουλευτική μας ομάδα, ο λαός και η χώρα δίνουν τη μάχη για να ξεπεράσουμε την κρίση, δε χρειάζονται τέτοιες προσεγγίσεις», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη φοροεπιδρομή του Μεσοπρόθεσμου, υποστήριξε ότι τα μέτρα που προβλέπονται δεν θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα, καθώς μέσα στους επόμενους μήνες θα συζητηθεί το νέο φορολογικό πλαίσιο. "Αν μπορούσαμε να εισπράξουμε 12 δισ. αντί για 9 δισ., δεν θα είχαμε τα προβλήματα τα οποία έχουμε τώρα", σημείωσε.

Προανήγγειλε αλλαγές στη λειτουργία των εφοριών, τις οποίες χαρακτήρισε εστίες μεγάλης διαφθοράς. Θα πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους είσπραξης, που τους έχουν δοκιμάσει και άλλα κράτη", είπε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ιδιώτες. "Να είναι outsourcing αυτό; Μπορεί να είναι συνδυασμός κρατικών υπηρεσιών με μεγάλη αναδιοργάνωσή τους και outsourcing; Να σκεφθούμε αυτούς τους νέους τρόπους και αυτό κάνει τώρα το υπουργείο των Οικονομικών", συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση θα πρέπει να προβλέπεται η ίδρυση φορολογικών και οικονομικών δικαστηρίων, ώστε να σταματήσει η καθυστέρηση της απονομής δικαιοσύνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες