antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Πρόστιμο 177 εκατ. σε Ferrostaal για τις μίζες της πώλησης υποβρυχίων σε Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» ( 26/2011), ο βιομηχανικός όμιλος του Έσσεν Ferrostaal καλείται να καταβάλει για την πώληση τεσσάρων υποβρυχίων στην Ελλάδα πρόστιμο ύψους 177 εκ. ευρώ, κατόπιν διακανονισμού με την εισαγγελία του Μονάχου.



Ακόμη, "δύο πρώην κορυφαίοι μάνατζερ του ομίλου αναμένεται να καταδικαστούν σε διετή φυλάκιση με αναστολή και καταβολή προστίμου", αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Σημειώνεται πως η εισαγγελία του Μονάχου είχε απαγγείλει κατηγορίες κατά των δύο μάνατζερ στις 18 Μαρτίου σχετικά με την καταβολή προμηθειών στη συμφωνία αγοράς υποβρυχίων αξίας 1,6 δις ευρώ του έτους 2000.

Αρχικά η εισαγγελία ζητούσε πολύ μεγαλύτερο πρόστιμο ύψους 277 ευρώ. Όμως, σύμφωνα με το Spiegel, ο διακανονισμός εξυπηρετεί και την εισαγγελία προστατεύοντάς την από ενδεχόμενη αποτυχία στο δικαστήριο, διότι «κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων διαπιστώθηκαν περίεργες πληρωμές πολλών εκατομμυρίων αλλά οι ανακριτές δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να προσκομίσουν αποδείξεις για αποδέκτες των μιζών από το χώρο του ελληνικού στρατού ή της πολιτικής».

Τέλος, «η εκδίκαση της υπόθεσης κατά των δύο βετεράνων της Ferrostaal αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, μάλλον εντός τριών ή τεσσάρων δικάσιμων ημερών χωρίς διακοπή, με τον αποκλεισμό επίμαχων ζητημάτων όπως αυτό της παραγραφής των αδικημάτων. Οι δύο πλευρές έχουν δύο μήνες προθεσμία να ξανασκεφτούν τον διακανονισμό. Η εισαγγελία του Μονάχου περιορίστηκε να επιβεβαιώσει μόνον ότι διεξάγονται συνομιλίες», τονίζει το Spiegel.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες