antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ζαν Κλοντ Τρισέ: «Διορθώστε τα λάθη του παρελθόντος»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ δήλωσε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι η Ελλάδα πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή μάλλον διορθωτικές κινήσεις σε σχέση με τα λάθη του παρελθόντος, παρά εφαρμόζει μια θεραπεία λιτότητας.




"Αυτό που αποκαλούμε σήμερα λιτότητα είναι η διόρθωση σε πολλές περιπτώσεις ασύνετων περασμένων εξελίξεων, που θα μπορούσαν να είχαν εμποδιστεί", δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, o Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "είναι σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μια διόρθωση" για να αποκτήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των αγορών, ενώ η ΕΕ πρέπει να βελτιώσει σημαντικά την οικονομική διακυβέρνησή της για να αποφύγει δημοσιονομικές παρεκλίσεις στο μέλλον, ιδιαίτερα καθιστώντας περισσότερο αυτόματες τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ο Τρισέ απαντώντας σε ερώτηση ενός βουλευτή για τη θεραπεία λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, που αντιμετωπίζουν σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα, σε αντάλλαγμα για την βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ.

"Η αύξηση των μισθών σ' αυτές τις τρεις χώρες ήταν πολύ μεγαλύτερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο", επισήμανε ο Τρισέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες