antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Φθηνότερα από 1η Ιουνίου τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Φθηνότερα κατά περίπου 8 με 10% θα είναι από 1η Ιουνίου, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μετά τη ψήφιση σχετικής τροπολογίας στη βουλή, για την κατάργηση φόρων και δικαιωμάτων υπέρ τρίτων.




Ήδη οι εταιρείες ATTICA GROUP, Aegean Speed Lines και HELLENIC SEAWAYS, ανακοίνωσαν ότι προχωρούν από αύριο σε μείωση των τιμών στα εισιτήρια, ανταποκρινόμενες άμεσα στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, που προβλέπει υποχρεωτικά τη συμμόρφωση όλων των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Σύμφωνα, πάντως με ορισμένες εκτιμήσεις από ναυτιλιακές εταιρείες το καθαρό κέρδος στο επιβατικό κοινό αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 5,5-6,5%.

Συγκεκριμένα με την τροπολογία που φέρνει μειώσεις στηην τιμή των εισιτηρίων, καταργείται το τέλος του ΚΑΕΟ (σσ ασφάλιση επιβατών και οχημάτων) που αποδιδόταν στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο προκειμένου να καλυφθούν κίνδυνοι από ναυτικά ατυχήματα και ανέρχοταν στο 6,5% χωρίς ΦΠΑ. Επίσης, καταργούνται τα αχθοφορικά δικαιώματα (0,55-1,09 ευρώ ανάλογα με το λιμάνι) καθώς και το τέλος για διαφυγούσα εργασία φορτοεκφόρτωσης, που αφορά στα εισιτήρια για τα φορτηγά που πραγματοποιούν το ταξίδι Πειραιά - Κρήτη - Πειραιάς και ανέρχεται σε 4%-8%, ανάλογα το λιμάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες