antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Παράταση πληρωμής δηλώσεων εταιρειών ζητούν οι λογιστές

Παράταση για τις πληρωμές δηλώσεων εταιρειών, που έληγαν 30 Μαϊου, ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών από το υπουργείο Οικονομικών, λόγω των δυσλειτουργιών που έχουν παρατηρηθεί με τις τράπεζες.



Όπως τονίζουν "οι τράπεζες «συνεχίζουν» να μην δέχονται την πληρωμή μέσω αυτών αν η επιχείρηση δεν τηρεί λογαριασμό στις ίδιες και (ακόμη και χθες 30/5) διώχνουν επιχειρηματίες που πήγαιναν στα ταμεία με τα χρήματα ανά χείρας".

Παράλληλα, οι τράπεζες δεν αποδέχονται πληρωμές που γίνονται ηλεκτρονικά μετά τις 5 το απόγευμα.

Για αυτό το λόγο, ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, να δοθεί "η δυνατότητα πληρωμής της 1ης δόσης - χωρίς προσαυξήσεις - μέχρι και αύριο 01/06 για όσες δηλώσεις υποβλήθηκαν στο Taxis ή να ανοίξει πάλι το σύστημα και να πληρώνονται τα ποσά στις Δ.Ο.Υ. ή στις Τράπεζες για τις 5 εργάσιμες ημέρες μετά την 30η Μαίου".

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση τους, τονίζουν ότι "Η φορολογική συνείδηση αποκτάταται όταν ο φορολογούμενος αντιμετωπίζει ένα Κράτος Δικαίου και όχι έναν απρόσωπο φοροεισπρτακτικό μηχανισμό".

Παρόμοιο αίτημα διατύπωσαν και οι λογιστές της Θεσσαλονίκης ζητώντας παράταση και της υποβολής όλων των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τέλος Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες