antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ρευστό 1 δισ. υπόσχεται ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης

Στη δέσμευση ότι η κάνουλα της ρευστότητας προς τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα ανοίξει εντός των επόμενων ημερών προχώρησε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης σημείωσε ότι το «Σύμφωνο Ρευστότητας» βρίσκεται στην τελική ευθεία, καθώς αναμένεται η έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.




Με το "Σύμφωνο Ρευστότητας" το Δημόσιο αναλαμβάνει να παρέχει εγγυήσεις 1 δισ. ευρώ προς την ΕΤΕπ ώστε να χορηγούνται μέσω των ελληνικών τραπεζών δάνεια σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, σε επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης και σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι οι τράπεζες υποχρεούνται να διαθέσουν χωρίς κέρδος το σύνολο του ποσού που θα λάβουν από την ΕΤΕπ. Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη για την χορήγηση αντίστοιχου ποσού 1 δισ. ευρώ για το 2012.

Ο υπουργός ανακοίνωσε δύο χρηματοδοτικά εργαλεία για τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να προκηρυχθεί το ειδικό καθεστώς της Επιχειρηματικότητας των Νέων, στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόμου. Θα προβλέπει χρηματοδότηση συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ και αφορά στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών για τα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας επιχειρήσεων που θα δημιουργήσουν νέοι ηλικίας 20-40 ετών. Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης μπορεί να φθάσει μέχρι 1 εκατ. ευρώ. Τα επενδυτικά σχέδια θα γίνονται δεκτά από την 1η Ιουλίου.

Τέλος, προωθείται πρόγραμμα για τη Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα, που θα χρηματοδοτηθεί με 30 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Αφορά σε επενδύσεις από 30.000-300.000 ευρώ επιχειρήσεων που έχουν κλείσει έως και 5 πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις, καθώς και στην ίδρυση επιχειρήσεων από φυσικά πρόσωπα άνω των 18 ετών, που επιδιώκουν να μετατρέψουν μια καινοτόμο ιδέα ή μια κατοχυρωμένη τεχνογνωσία, η οποία δεν έχει μέχρι τώρα αξιοποιηθεί εμπορικά. Το πρόγραμμα ξεκινάει από τις 15 Ιουλίου. Η επιχορήγηση θα φτάνει στο 50% του επενδυτικού σχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες