antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Σε αυστηρότερα πλαίσια θα “πετούν” τα Kitesurf

Η ραγδαία εξάπλωση του Kitesurf και στην Ελλάδα οδήγησε το Λιμενικό Σώμα στην έκδοση εγκυκλίου με αυστηρότερους κανόνες για τη διεξαγωγή του.


Το θαλάσσιο άθλημα Kitesurf (ή αετοσανίδα), είναι ένας συνδυασμός πολλών αθλημάτων όπως το surf, wakeboard, windsurf, και κατατάσσεται στην κατηγορία των extreme-sports. Eμφανίστηκε στην Ελλάδα το 2000 και πλέον αριθμεί πάνω από δύο χιλιάδες αθλητές, οι οποίοι φορώντας ειδική σανίδα στα πόδια, “πετούν” στην πραγματικότητα πάνω από τα κύματα, με την βοήθεια ενός είδους “αετού”.

Πριν από λίγες μέρες το λιμενικό σώμα θέλοντας να θεσπίσει κάποιους κανόνες ασφαλείας για τη διεξαγωγή του αθλήματος kitesurf, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσής του, εξέδωσε μια εγκύκλιο που καθορίζει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την διεξαγωγή του.

Κάποιοι από τους αθλητές kitesurf διαμαρτύρονται ότι η σχετική εγκύκλιος στην ουσία απαγορεύει το Kitesurf σε όλη την επικράτεια.

Η εγκύκλιος στην παραγραφο iii χαρακτηριστικά αναφέρει: ‘Η διενέργεια kitesurf για ατομική αναψυχή επιτρέπεται μόνο στους οροθετημένους για εκμίσθωση χώρους παραλίων με τους όρους και προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν’’.

Οι εκμισθωμένοι χώροι στην Ελλάδα είναι λίγοι και ελάχιστοι από αυτούς τηρούν τους όρους της εγκυκλίου. Την ίδια στιγμή τα ελληνικά μελτέμια κάνουν την Ελλάδα ιδανικό τουριστικό προορισμό για αθλητές του kitesurf από όλο τον κόσμο. Οπότε εκφράζονται φόβοι ότι ο περιορισμός του αθλήματος μόνο σε χώρους εκμισθωτών ίσως διώξει τους αθλητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες