antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Επικίνδυνο ένα στα δέκα κινέζικα παιχνίδια

Σχεδόν ένα στα δέκα παιχνίδια που κατασκευάζονται για την κινεζική αγορά παρουσιάζει κινδύνους για την υγεία, αναφέρει κυβερνητική υπηρεσία που επισημαίνει προβλήματα ποιότητας σε μέρος της κινεζικής βιομηχανικής παραγωγής.



Οι κινεζικές αρχές επέλεξαν τυχαία 242 παιχνίδια από οκτώ διαφορετικές επαρχίες και τα υπέβαλαν σε σχετικούς ελέγχους για να καταλήξουν ότι 20 από αυτά δεν πληρούσαν τους κανονισμούς ασφαλείας.

Όπως ανακοίνωσε η σχετική κινεζική υπηρεσία τρία από τα παιχνίδια που εξετάστηκαν περιείχαν βαρέα μέταλλα όπως μόλυβδο και κάδμιο, των οποίων η απορρόφηση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές δηλητηριάσεις, ενώ σε άλλα προϊόντα διακρίνονταν κοφτερές γωνίες και "επικίνδυνες προεξοχές".

Η αρμόδια διεύθυνση προχώρησε επίσης σε ελέγχους άλλων προϊόντων όπως παπούτσια, ποδήλατα για παιδιά και βρεφικά είδη και εντόπισε προβλήματα ασφάλειας στο 20% αυτών.

Ακόμα σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε πριν από μερικές εβδομάδες η Greenpeace, ορισμένα παιχνίδια που πωλήθηκαν στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ περιέχουν φθαλάτες. Πρόκειται για μια οικογένεια χημικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται για να μαλακώσουν τις πλαστικές ύλες και μπορούν να προκαλέσουν ορμονικές διαταραχές. Η συγκεκριμένες ουσίες απαγορεύονται στη σύνθεση προϊόντων για παιδιά μικρότερα των τριών ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες