antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Έκτακτη σύσκεψη για την Ελλάδα στη Βιέννη

Στην αυστριακή πρωτεύουσα θα συναντηθούν εκτάκτως υψηλόβαθμα στελέχη των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, προκειμένου να συζητήσουν την κρίση του ελληνικού χρέους. Για προγραμματισμένη συνάντηση κάνει λόγο το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών.




Πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών εμπειρογνομώνων, Γ. Ζανιάς.

Η συζήτηση θα βασιστεί στο προσχέδιο της έκθεσης της τρόικας, που αποτελείται από εκπροσώπους της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι εξετάζουν ενδελεχώς την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Στην έκθεση της τρόικας, που αναμένεται να παραδοθεί επισήμως στο τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να διαπιστωθεί πού βρίσκεται η χώρα σε σχέση με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Στην συνάντηση της Βιέννης αναφέρεται και το Associated Press, σύμφωνα με το οποίο θα συζητηθεί η ενδεχόμενη παροχή "τεχνικής βοήθειας" όσον αφορά στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και της φορολογίας. Μία τέτοια διεθνής ανάμειξη στις εσωτερικές οικονομικές υποθέσεις μιας χώρας της Ευρωζώνης, αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ελλάδας, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Οι συνομιλίες που θα κρίνουν την περαιτέρω βοήθεια προς τη χώρα μας, θα ολοκληρωθούν τις επόμενες 24 με 48 ώρες, σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, το υπουργείο Οικονομικών της Αυστρίας υποστήριξε ότι πρόκειται για προγραμματισμένη εδώ και καιρό "συνάντηση ρουτίνας", σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων. Σύμφωνα με το υπουργείο, θα διεξαχθεί στη Βιέννη, επειδή η Αυστρία προήδρευε πέρσι της Επιτροπής Οικονομικών και Δημοσιονομικών της ευρωζώνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες