antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Πεταλωτής: Δεχόμαστε όσες προτάσεις έχουν άμεσα αποτελέσματα

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμφωνίας κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης για διεκδίκηση από κοινού χαμηλότερων συντελεστών φορολόγησης για τις επιχειρήσεις. «Χρειαζόμαστε άμεσα αποτελέσματα και αν οι προτάσεις της Ν.Δ. μπορούν να αποφέρουν ισοδύναμα αποτελέσματα τις δεχόμαστε. Οι προτάσεις όμως της Ν.Δ. δεν θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα και δεν μπορούμε να περιμένουμε 2-3 χρόνια», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για τη μείωση της φορολογίας.




Αφησε, όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συνάντησης Παπανδρέου-Σαμαρά, "όταν υπάρχουν σημεία για συναίνεση". Εξάλλου, οι θέσεις των δύο κομμάτων εξουσίας στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων κατά τα φαινόμενα συγκλίνουν.

Σημειώνεται, πάντως, ότι πηγές της γερμανικής κυβέρνησης που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για συμφωνία Αθήνας-τρόικας για τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ [περισσότερα, εδώ].

Ο Γ. Πεταλωτής χαρακτήρισε "σενάρια επιστημονικής φαντασίας όσα έγραψαν χθες οι Financial Times για ευρωπαϊκή παρέμβαση στην ελληνική οικονομία. "Ούτε τις εφορίες μας θα διοικούν ξένοι ούτε οι αποκρατικοποιήσεις θα αποφασίζονται από ξένους", είπε. Υποστήριξε ότι θα ζητηθεί μόνον τεχνική υποστήριξη.

Όσον αφορά στις διαρροές περί λουκέτου σε ΔΕΚΟ και σε κανάλια της ΕΡΤ, δήλωσε πως "όσα ακούγονται είναι μεταξύ θρίλερ και κωμωδίας".

Μίλησε για "μακρύ αγώνα διαπραγματεύσεων" με την τρόικα, ενόψει της έκθεσης προόδου της ελληνικής οικονομίας και της απόφασης της τρόικας για την καταβολή της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Σημείωσε ότι δεν πρέπει να καλλιεργηθούν προσδοκίες, καθώς η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν θα χαριστεί τίποτα στην Ελλάδα, καθώς "είναι "δικό μας θέμα οι τομές και αλλαγές που χρειάζονται και αυστηρή προσήλωση στόχους για καλύτερα αποτελέσματα".

Αρνήθηκε ότι η πολιτική του Μνημονίου απέτυχε, υποστηρίζοντας πως "όχι μόνο δεν αποτύχαμε, αλλά η ύφεση ρηχαίνει και εμφανίζονται θετικά σημάδια".

Όσον αφορά στις έξωθεν πιέσεις, δήλωσε πως "οι ξένοι λένε ότι δεν αποτύχαμε αλλά να πάμε πιο γρήγορα".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάσε και τις πληροφορίες που διακινούν κύκλοι του Κ. Καραμανλή, σύφωνα με τις οποίες ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να παρότρυνε τον Αντώνη Σαμαρά να μη συναινέσει στο κυβερνητικό πρόγραμμα. "Είναι να γελάει και να κλαίει κανείς εάν ισχύουν", σημείωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες