antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Πρέπει να καταβληθεί τον Ιούλιο, η 5η δόση στην Ελλάδα δήλωσε εκπρόσωπος του Όλι Ρεν

Την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι θα πρέπει να καταβληθεί στην Ελλάδα η πέμπτη δόση των δανείων, τον Ιούλιο, εξέφρασε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ολι Ρεν.



Την απόφαση να εκταμιευτεί η πέμπτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα περιμένει από τις συνεδριάσεις του Eurogroup στις 19 και 20 Ιουνίου, σύμφωνα με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλφατάζ.

Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Αμαντέου Αλταφάζ σημείωσε παράλληλα, ότι στο τραπέζι των συζητήσεων των χωρών - μελών της ευρωζώνης βρίσκεται και η βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας, αλλά απέφυγε να πάρει σαφή θέση αν στην επικείμενη σύνοδο του Eurogroup θα ληφθεί απόφαση και για την νέα στήριξη προς την Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν επανέλαβε ότι στόχος των αποφάσεων είναι η σταθερότητα της Ελλάδας και της ευρωζώνης και υπογράμμισε ότι η κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα είναι στο επίκεντρο των ανησυχιών της Επιτροπής.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο αντικοινωνικό από τη ανισορροπία των δημοσίων λογαριασμών και πρέπει να μπει τάξη στα δημόσια οικονομικά για να αποφευχθούν περαιτέρω δυσμενείς εξελίξεις.

Υπενθύμισε ακόμη ότι για χρόνια η Ελλάδα ζούσε πάνω από τις δυνατότητες της, είχε απώλειες ανταγωνιστικότητας, με σοβαρά μάλιστα προβλήματα διαφθοράς, αλλά εξέφρασε και την έντονη δυσφορία του για τις αρνητικές αξιολογήσεις που γίνονται για τη χώρα.

Και τόνισε ότι «οι πολιτικές συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, βασίζονται στις τριμηνιαίες αξιολογήσεις της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, που έχουν βαθιά γνώση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες